Απόψεις

Το Παλαιόκαστρο και οι 300 του

Άρθρο και φωτογραφίες αναφορικά με το Παλαιόκαστρο

Τριακόσιοι κάτοικοι είμαστε περίπου στο Παλιόκαστρο και είμαστε ήρωες που ζούμε ακόμη σε αυτόν εδώ το ξεχασμένο (από τους ιθύνοντες), παραθαλάσσιο οικισμό.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σύρμος, κάτοικος Παλαιοκάστρου, Γ. Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος - Ενωμένο Μαλεβίζι

Έναν οικισμό, που τους καλοκαιρινούς μήνες, οι κάτοικοι σχεδόν τριπλασιάζονται κι οι επισκέπτες είναι καθημερινά εκατοντάδες.

Ένα από τα χρόνια προβλήματά μας, είναι ο κεντρικός δρόμος μας, που τους χειμώνες πλημμυρίζει από τον ποταμό της Ροδιάς, που κατεβαίνει με κάθε δυνατή βροχή και παρασέρνει κάδους, αυτοκίνητα και γεμίζουν τα υπόγεια με νερό.

Όταν ηρεμεί ο καιρός, ο κεντρικός δρόμος του Παλαιοκάστρου, λόγω των φραγμένων φρεατίων και της κακοτεχνίας του, μυρίζει αφόδευση και βούρκο, φέρνοντας κουνούπια και μολύνσεις έξω από την πόρτα μας.

Αναγκάζονται καθημερινά οι πεζοί, να περπατούν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη για να αποφύγουν τις λακκούβες και τα βρόμικα νερά, κάνοντας την κάθε διαδρομή επικίνδυνη λόγω και της διέλευσης των αυτοκινήτων.

Οι εκκλήσεις μας στον Δήμο είναι καθημερινές, τις ελάχιστες φορές που ανταποκρίνονται, έρχονται με λειψά εργαλεία και αδυνατούν για το οτιδήποτε.

Θυμόμαστε όλοι, οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου, τον κ. Μαμουλάκη (νυν Δήμαρχο Μαλεβιζίου), να μας επισκέπτεται σε περίοδο εκλογών και να μας υπόσχεται γη και ύδωρ, ε, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, κράτησε τον λόγω του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια