Εκλογές Ερυθρού Σταυρού: «Μάχη που δεν θα πρέπει να είναι άνιση»

Απόψεις
Εκλογές Ερυθρού Σταυρού: «Μάχη που δεν θα πρέπει να είναι άνιση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι στο σκοτεινό παρελθόν, ναι στο ελπιδοφόρο μέλλον

Επέστρεψα εχθές από μία εβδομάδα αποστολή στα σύνορα Τουρκία - Συρία και μαθαίνω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια κρίσιμη μάχη για τις εκλογές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Γράφει ο Χρήστος Γιάννου

Μάχη που δεν θα πρέπει να είναι άνιση. Μια μάχη ανάμεσα στο σκοτεινό παρελθόν και το ελπιδοφόρο μέλλον. Μια μάχη με ερυθροσταυρίτες πρωταγωνιστές ή ουραγούς. Μια μάχη που θα πρέπει να κερδηθεί. Ώστε ν’ αποτρέψει την περαιτέρω αποξένωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την διεθνή του οικογένεια, αλλά κυρίως από την ελληνική κοινωνία.

Η εμπειρία μου στα πεδία των μαχών και δέκα χρόνια στην Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο και εικοσιπέντε χρόνια στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, μου έχουν διδάξει τι μπορεί να πετύχει ένας καλός εθνικός σύλλογός του Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε τον «κόπρο του Αυγεία» από τον ΕΕΣ, και με υγιείς δυνάμεις να ανασυγκροτήσουμε το Σύλλογό μας, ώστε να αρθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία η αναστολή συμμετοχής του ΕΕΣ. Μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και αποφασίστηκε τελικά τον Οκτώβριο 2018.

Σας καλώ λοιπόν να πούμε όλοι μαζί:

Όχι σε εκείνες τις δυνάμεις που συνέβαλαν στην υποβάθμιση του ΕΕΣ.

Όχι σε όσους έχουν αποξενώσει τον ΕΕΣ από την ελληνική κοινωνία.

Όχι σε όσους δεν έχουν ανθρωπιστικές αξίες και μόνο ιδιωτικά προσωπικά και ωφελιμιστικά συμφέροντα.

Μαζί με όλους εκείνους που μοιράζονται τις σκέψεις αυτές θα προσπαθήσουμε / Είμαι βέβαιος ότι το όραμα αυτό το μοιράζονται πολλοί. Εμείς, μπορούμε να συγκροτήσουμε μία μικρή ομάδα, με μεγάλη εμπειρία στον ανθρωπιστικό χώρο. Με πολυετή προσφορά και δράση σε αποστολές σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά κυρίως με διάθεση να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ως γνήσιοι ερυθροσταυρίτες, με άλλους εθελοντές και στελέχη, ώστε να επιστρέψει ο Σύλλογος μας στην θέση που του αξίζει στην ελληνική κοινωνία και στο Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου χωρίς ποτέ ξανά να αποκλειστεί.

Σε αυτή την ομάδα προσκαλώ υποψήφιους ξεχωρίζω, εκτός από την ομάδα των εθελοντών που είδα ότι αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή (Δ. Στειακάκης, Σ. Λούρμπας, Ε. Βουλά, Σ. Σαλαμαστράκης, Κ. Τσάγκας, Γ. Κουσούλης ή τον Ά. Χασιώτη και τον Ε. Ραπτάκη) και όσους γνωρίζω προσωπικά και έχω συνεργαστεί στο παρελθόν -όπως τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, την Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, τον Δημήτρη Πύρρο και βεβαίως τον γιατρό, εθελοντή Ανδρέα Μαμαντόπουλο, που ως επικεφαλής του ΚΔΣ μας δίνει την ευκαιρία αυτής της συμμετοχής μετά από τόσα χρόνια ενεργούς προσφοράς.

Δεν θέλουμε να ξαναδούμε τα θεσμικά όργανα της Γενεύης να έχουν σε εποπτεία την λειτουργία του Συλλόγου μας.

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να πούμε όχι στο σκοτεινό παρελθόν και ναι στο ελπιδοφόρο μέλλον. Μπορούμε;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News