Ευρ. Κουκιαδάκης: «Νέα δεδομένα ανάπτυξης φέρνει η δημοπράτηση του ΒΟΑΚ»

Απόψεις
Ευρ. Κουκιαδάκης: «Νέα δεδομένα ανάπτυξης φέρνει η δημοπράτηση του ΒΟΑΚ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την ανακοίνωση του Χ. Σπίρτζη για το ΒΟΑΚ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αναμενόμενη δημοπράτηση του ΒΟΑΚ, σε συνδυασμό με την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι, τη σχεδιασμένη αξιοποίηση του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» για να μη γίνει νέο «Ελληνικό» ή Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης και την αξιοποίηση του υφιστάμενου ενεργειακού πλούτου δημιουργούν νέα δεδομένα ανάπτυξης.

Η επιλογή του ρεαλιστικού σεναρίου για τη χάραξη και την ανάθεση (Παραχώρηση, Σύμπραξη ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, Δημόσιες Επενδύσεις) συνδυασμένη με το ενδιαφέρον σημαντικών Ελληνικών κύριων εταιρειών να λάβουν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία μας επιτρέπει να πούμε ότι βήμα-βήμα δικαιώνονται οι προσπάθειες που έγιναν από την Περιφερειακή Αρχή.

Επιμέρους αναγκαίες βελτιώσεις στη χάραξη (π.χ. μετατόπιση ή «υπογειοποίηση» του τμήματος που διασχίζει και διαιρεί το Ηράκλειο μπορεί να προβλεφθούν στο στάδιο της Οριστικής Μελέτης) την οποία οφείλουμε να παρακολουθήσουμε με συνέπεια και σοβαρότητα.

Ο διάλογος, οι προτάσεις, η συνεργασία όλων μας μπορεί να εγγυηθούν την ολοκλήρωση του έργου».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News