Ξανά το βλέμμα μας στη Σητεία - Ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα

Απόψεις
Ξανά το βλέμμα μας στη Σητεία - Ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα απογίνουν τα παιδιά της άτυχης 32χρονης;

Προβληματισμό και αναπάντητα ερωτηματικά μου προκαλούν τα απανωτά κρούσματα βίας μέχρι θανάτου που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στη μακρινή Σητεία.

Μετά το θάνατο του 5,5 μηνών αγοριού, με πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο, στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία και τη δολοφονία του καρδιολόγου, ένα νέο περιστατικό ανελέητης κακοποίησης, που οδήγησε στο θάνατο μία νέα γυναίκα, συγκλονίζει ολόκληρη την Κρήτη αλλά και το Πανελλήνιο.

Συντετριμμένος από το θάνατο της 32χρονης Κατερίνας ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης επιβεβαίωσε στο neakriti.gr ότι επρόκειτο για μία σπουδαία γυναίκα και εξαίρετη εργαζόμενη.

Παράλληλα, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι η άτυχη 32χρονη «περίπου από τον Δεκέμβριο και μετά είχε ζητήσει βοήθεια από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου όπου, σε περιπτώσεις προβληματικής οικογενειακής ζωής, υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης με την κοινωνική λειτουργό».

Ωστόσο η προαναφερθείσα κίνηση από την πλευρά του θύματος συνέβαινε αθόρυβα, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, και αποκαλύφθηκε μόνο μετά το θάνατο της 32χρονης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατεράκης δήλωσε με πόνο ψυχής ότι «ήταν τυπική στη δουλειά της και δεν είχε δώσει δικαίωμα για σχόλια. Κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό από ό,τι συνέβαινε στην οικογένειά της».

Την ίδια στιγμή ο Θοδωρής Πατεράκης τόνισε ότι βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την Εισαγγελία Λασιθίου «για να προσδιορίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον των παιδιών».

Πάρα ταύτα, τα ερωτήματα που τίθενται για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες στις μικρές κοινωνίες «στέκουν» αμείλικτα πάνω από την κοινωνία της Κρήτης ζητώντας απαντήσεις.

Ενδεχομένως, επιστημονικοί φορείς, οι Αρχές του τόπου αλλά οι ταγοί της Εκκλησίας μας οφείλουν να ενσκήψουν με κοινωνική ευαισθησία πάνω από τα προβλήματα της ενδοοικογενειακής και ψυχολογικής βίας και να αναλάβουν επιπλέον δράσεις ενημέρωσης που να απευθύνονται στοχευμένα σε δημότες στις μικρές κοινωνίες του νησιού μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News