Απόψεις

Μιχάλης Αλμπαντάκης: «Η αλήθεια για τα Καλέσσα»

Εξαφανισμένοι για πέντε χρόνια, εμφανίστηκαν «μετά βαΐων και κλάδων», τρεις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Χωρίς ίχνος ευθιξίας, ο απερχόμενος Δήμαρχος και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι του (Δημοτικός Σύμβουλος του χωριού και πρόεδρος του χωριού), ανακοίνωσαν για τα Καλέσσα, ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα γίνει σε δύο φάσεις.

Γράφει ο Μιχάλης Αλμπαντάκης, υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Μενέλαου Μποκέα «Το Μαλεβίζι μπορεί»

Ναι, ο οικισμός των Καλεσσών είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του Δήμου μας. Ναι, τα Καλέσσα, με τον υψηλό ρυθμό οικιστικής ανάπτυξης που καταγράφουν τα τελευταία χρόνια, έχουν όλες τις προοπτικές για να αποκτήσουν ακόμα πιο ενισχυμένη δυναμική.

Ναι, στα Καλέσσα αξίζει η ριζική ανάπλαση, που θα περιλαμβάνει αλλαγές στα υλικά των δαπέδων, η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, πλακοστρώσεις, οδεύσεις ΑμεΑ, παρεμβάσεις στους δρόμους πέριξ του Ι.Ν. Ευαγγελισμού και του δημοτικού σχολείου, τοποθέτηση νέων φωτιστικών, κ.α.

Όχι όμως, στα Καλέσσα δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά και η στάση από τη Δημοτική Αρχή, η οποία απουσίαζε παντελώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας της και τώρα εμφανίστηκε ως εκ θαύματος, επιχειρώντας να «παραμυθιάσει» την τοπική κοινωνία.

Δέκα χρόνια στα Καλέσσα, πέρα από κάποιες μικροπαρεμβάσεις, δεν έχει γίνει κανένα απολύτως μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Δεν έχει υπάρξει μια ουσιαστική μελέτη για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, που τόσα πολλά προσφέρει στην οικονομία του τόπου. Αντίθετα, τα Καλέσσα ειδικά, έχουν βιώσει την αδικία. Το καλοκαίρι όλοι, αγρότες και μη, περάσανε ένα καλοκαίρι δραματικό, χωρίς νερό. Είχαν ακούσει στο παρελθόν τη δέσμευση για την ανάπλαση της πλατείας, τη στιγμή που αυτή δεν έγινε ποτέ, χωρίς να ξέρει κανείς τι έγιναν τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί για αυτό το συγκεκριμένο έργο.

Δεν αξίζουν τα Καλέσσα αυτή την αντιμετώπιση, όπως φυσικά και κανένας οικισμός του Δήμου μας. Οι δημότες θέλουν ανθρώπους που εργάζονται με όραμα και πάθος για τον τόπο τους και όχι για το μισθό και για την καρέκλα.

Σχόλια