Απόψεις

Ευριπίδης Κουκιαδάκης για το Φράγμα Αποσελέμη & το αεροδρόμιο Καστελίου

Το Φράγμα Αποσελέμη και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι αποτελούν τα θέματα των τελευταίων ημερών.

Το Φράγμα επιτέλους υπερχείλισε και το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο δρομολογήθηκε.

Γι’ αυτά τα δύο σοβαρά ζητήματα γράφει ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.  

«Το φράγμα Αποσελέμη την υπερχείλιση του οποίου παρακολουθήσαμε σε «ζωντανή» σύνδεση, μισό αιώνα (!!) μετά από την οραματική πρόταση του αείμνηστου Μ. Καρέλλη, στο πρώτο μετά τη μεταπολίτευση Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, αποτελεί μεγάλη ανάσα για την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου – Χερσονήσου- Αγίου Νικολάου, αν η διαχείρισή του γίνει ορθολογικά.

Παρά το ότι έχουμε «κοντή» μνήμη, είναι διδακτικό να θυμηθούμε τις Κασσάνδρες του προηγούμενου καλοκαιριού, οι οποίοι προέβλεπαν ότι δεν θα γεμίσει ποτέ, εκμεταλλευόμενοι τον κίνδυνο από την παρατεταμένη ανομβρία.

Η κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα, διανύοντας βίους παράλληλους με όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης, πολύ σύντομα, είμαι βέβαιος, θα δικαιώσει όλους εκείνους που απέρριψαν τη «λοξή λύση» του λοξού διαδρόμου, διεκδίκησαν και στήριξαν ως την τελευταία στιγμή το μεγάλο αυτό αντιπλημμυρικό έργο που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ιδίως αν σχεδιάσουμε τώρα την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκη και των γύρω ιδιωτικών και δημοσίων εκτάσεων για το σκοπό αυτό και προς όφελος των πολιτών.

Αν δηλαδή συνδυάσουμε τις κοινωνικές υποδομές με τις επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία τους.

Εν τέλει, αν δεν επιτρέψουμε να γίνει ένα «νέο Ελληνικό» ή και μια «νέα βάση Γουρνών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια