default-image

«Άντε και καλές εκλογές!»

Απόψεις
«Άντε και καλές εκλογές!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν οι άνθρωποι είναι σίγουροι γι’ αυτό που πρεσβεύουν, γι’ αυτό που οραματίζονται και κυρίως γι’ αυτό που παλεύουν επειδή ελπίζουν, πολύ απλά δεν κάνουν θόρυβο και το πιο σημαντικό, μπορούν να ακούσουν αυτό που μπορεί να καταγράφεται ως διακύβευμα στην ίδια την κοινωνία. Άραγε πόσο δύσκολο είναι για τη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων να μπορούν να γίνουν καλύτεροι αποδεχόμενοι και την κριτική.

Σε κάθε δημοκρατία, η κριτική είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και κυρίως κάνει τους ανθρώπους να προχωρούν σε επί της ουσίας υπερβάσεις. Όλοι εσείς που ήδη βρίσκεστε σε θέσεις ευθύνης αυτό πρέπει να το έχετε σαν ευαγγέλιο, που μπορεί να σας κάνει καλύτερους. Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, με τις κάλπες του Μαΐου να έχουν γιγαντώσει, σε ορισμένες γνώριμες όμως περιπτώσεις, τις λεγόμενες γραφικές συμπεριφορές, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να ακούσουν την αντίθετη άποψη, η οποία μπορεί να τους κάνει και καλύτερους.

Τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη ζούμε μια παράκρουση με τα σενάρια και το παρασκήνιο, και μάλιστα ως προς το τελευταίο οι ίδιοι γνωστοί-άγνωστοι “περνούν από γενναίες 14” όσους έχουν γνώμη που δεν τους είναι αρεστή. Ας κατανοήσουν επιτέλους ότι ο διάλογος, η συζήτηση, ακόμα και αν γίνεται σε πιο έντονους τόνους, στοχεύει στην κατανόηση προτάσεων αλλά και σχεδίων για μια καλύτερη καθημερινότητα. Άραγε πόσο πληκτική αλλά και ανιαρή θα ήταν η καθημερινότητά μας αν σε όλα συμφωνούσαμε; Πόσο δύσκολο είναι αυτό να γίνει κατανοητό; Γιατί άραγε αναθεματίζουν την κριτική στο όνομα της εμπάθειας; Γιατί δεν μπορούν να δεχτούν κάθε άποψη που είναι διαφορετική;

Επειδή λοιπόν έχουμε ακόμα δρόμο προς τις κάλπες, ας ελπίσουμε πως οι “λασπωμένες” τοποθετήσεις θα περιοριστούν ή καλύτερα και θα αφανιστούν, και ας βάλουν επιτέλους κάτω όλα εκείνα τα ανοικτά ζητήματα που μπορούν να κάνουν καλύτερο τον τόπο μας εφόσον επιλυθούν. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την κάλπη, μιας και οι πολίτες δεν τρώνε πια κουτόχορτο. Άντε και καλές εκλογές!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News