Ας αποφασίσουμε με σεβασμό για αυτή την πατρίδα

Απόψεις
Ας αποφασίσουμε με σεβασμό για αυτή την πατρίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επειδή ήδη έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο με έντονα τα χαρακτηριστικά της πόλωσης, πρέπει επιτέλους να κατανοήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας πως αυτός ο λαός αυτή τη φορά θέλει απ' όλους αφοπλιστική ειλικρίνεια και μάλιστα με ρεαλιστικές τοποθετήσεις και προτάσεις.

Όλοι ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο επί της ουσίας, μακριά από εθνικιστικές κραυγές και με τοποθετήσεις που αξίζουν στον υπερήφανο πολίτη αυτής της πατρίδας.

Τις τελευταίες μέρες οι εικόνες... απείρου κάλλους εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου αποτυπώνουν και το τι θα ακολουθήσει μέχρι να φτάσουμε στη λαϊκή ετυμηγορία. Νομίζω ότι έχει χαθεί κάθε ίχνος σεβασμού, κυρίως απέναντι στην ιδιοσυγκρασία των πολιτών, και δεν εκφέρω σε καμία περίπτωση πολιτική άποψη με χρωματικά κίνητρα.

Τα ανοικτά μέτωπα της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό, και μάλιστα απαιτούν τομές ουσίας που θα στοχεύουν στις καλύτερες συνθήκες επιβίωσης σε αυτή τη χώρα.

Για δέκα και πλέον χρόνια τα είδαμε όλα σε αυτό τον τόπο, όμως παρά τις τραγικές απώλειες εξακολουθούμε να ελπίσουμε, και αυτό πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη των παρατάξεων για να πουν αλήθειες και κυρίως να σκεφτούν όλοι τους πως οι αντοχές είναι πλέον περιορισμένες.

Σαν απλός πολίτης αυτής της χώρας θέλω να μπει τέλος στους λεονταρισμούς που στοχεύουν μόνο στους θετικούς αριθμούς που μπορεί να μπουν στην πολιτική φαρέτρα των κομμάτων. Πρέπει να κυριαρχήσουν η σοβαρότητα και ο διάλογος σε αυτή την προεκλογική περίοδο, έτσι ώστε οι πολίτες να λάβουν την απόφαση που θεωρούν σωστή. Άλλωστε αυτό επιβάλλει και η δύναμη της Δημοκρατίας.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τα μέχρι στιγμής δείγματα του πολιτικού διαλόγου είναι εντελώς απαξιωτικά, στοιχείο πάνω στο οποίο πατούν ακραίες εθνικιστικές απόψεις, που πολύ απλά “δολοφονούν” την εθνική μας συνείδηση. Ας λειτουργήσουν λοιπόν έστω και τώρα με την απαιτούμενη σοβαρότητα οι πολιτικοί και ας αφήσουν σε μας τον λαό την απόφαση. Σε κάθε δημοκρατική χώρα η λαϊκή ετυμηγορία είναι γιορτή της Δημοκρατίας... Ας τη σεβαστούμε όλοι έτσι ώστε ο λαός να αποφασίσει με σεβασμό σε αυτή την πατρίδα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News