Απόψεις

«Ξεπούλησε» την Μακεδονία αλλά θέλει να σώσει τον Μαδούρο

Παρέμβαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ στο πολιτικό γίγνεσθαι

Η αλήθεια είναι ότι παρά το κεντροαριστερό προσωπείο που φοράει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα τελευταία, εξακολουθεί να υποστηρίζει ένα από τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα στον κόσμο. Ένα καθεστώς που έχει οδηγήσει τους πολίτες στην πείνα και την κοινωνική εξαθλίωση, έχει καταπατήσει κάθε δημοκρατικό θεσμό και δεν διστάζει να καταπνίγει στο αίμα κάθε κινητοποίηση, σκοτώνοντας εν ψυχρώ διαδηλωτές.

Γράφει ο Βαγγέλης Καρκανάκης*

Αν πρέπει τώρα να αναρωτηθούμε, γιατί αλήθεια το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι ένα καλό ερώτημα το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί. Είναι μόνον λόγοι ιδεολογικής συγγένειας με τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό που εκπροσωπεί ο Μαδούρο, ή είναι και άλλοι λόγοι που σχετίζονται με τα ταξίδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με δικηγόρους off shore και συναντήσεις που είχαν με υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος;

Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη» προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να στηρίζει έναν δικτάτορα. Όταν πρόκειται για τη Βενεζουέλα όμως, ξεχνάει όλα τα άλλα. Δεν λογαριάζει ούτε ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε δημοκρατικές ευαισθησίες. Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κάποιος, πόση δύναμη έχει αυτή η σχέση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού κι ενός δικτάτορα μιας χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Πώς αλήθεια οικοδομήθηκε και ποια είναι η συγκολλητική της ουσία; Τί είναι αυτό που «κρατάει» τον Αλέξη Τσίπρα δέσμιο σε μία στήριξη που τον εκθέτει πολιτικά σε όλη την Ευρώπη; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε να πάει κόντρα στις μεγάλες δυνάμεις για το θέμα της Μακεδονίας, αλλά έχει μέγα θέμα να απαρνηθεί έναν αιμοσταγή τύραννο, όπως ο Μαδούρο.

Θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνουν όλα τα πραγματικά φιλοευρωπαϊκά κόμματα συμπεριλαμβανομένων και των σοσιαλιστών με τους οποίους φλερτάρει τώρα τελευταία. Να ζητήσει να γίνουν ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές.

Τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί στο ευρωκοινοβούλιο συζήτηση για το θέμα αυτό. Κι εκεί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή θα παραμείνουν απολογητές του Μαδούρο, ή αν θα σταθούν δίπλα στον λαό της Βενεζουέλας που δοκιμάζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχρονικά ταυτισμένος με τη αυταρχική ηγεσία της χώρας που εξελίχθηκε σε απόλυτη δικτατορία.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -που θα κληθούν εκ νέου να πάρουν θέση- καταψήφιζαν ψηφίσματα της Ε.Ε. που ζητούσαν να μπει τέλος στις αυταρχικές πρακτικές του Μαδούρο. Ο κ. Παπαδημούλης θριαμβολογούσε για τη νίκη Μαδούρο σε νοθευμένες εκλογές αναφέροντας επί λέξει: «Η νίκη του Νίκολα Μαδούρο στην Βενεζουέλα είναι μήνυμα ελπίδας και αλλαγής. Οι οπαδοί του δεξιού Καπρίλες μιλούν πάλι για νοθεία. Περαστικά»

H θέση της ΝΔ είναι η αυτονόητη για κάθε πολίτη που υπερασπίζεται τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου: να διεξαχθούν όσο το δυνατόν συντομότερα αδιάβλητες και ελεύθερες εκλογές ώστε να απαλλαγεί επιτέλους αυτή η χώρα από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και την απελπισία.


*Βαγγέλης Καρκανάκης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια