default-image

Το χρονοντούλαπο της ιστορίας... και οι εντεταλμένοι αυλικοί

Απόψεις
Το χρονοντούλαπο της ιστορίας... και οι εντεταλμένοι αυλικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεμίζεις τον χρόνο σου με ανούσια πράγματα. Σπαταλάς ενέργεια και μυαλό σε ζητήματα χωρίς αντίκρισμα. Νιώθεις εγκλωβισμένος μέσα στην ίδια σου τη ζωή, ακόμα κι αν αυτή δεν παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες. Ζούμε στη σφαίρα της ματαιοδοξίας και δυστυχώς έχουμε χάσει την ουσία της ζωής.

Πάντοτε σε αυτόν τον τόπο η εξουσία προκαλεί σε αυτούς που τη διαχειρίζονται μια εμμονή στο να μην τη χάσουν ποτέ, και τελικά όλα τα προβλήματα ξεκινούν από αυτή την παλαιοκομματική λογική, που περασμένες δεκαετίες μοίραζε την κοινωνία στα δύο, με σημείο αναφοράς μια ιδεολογία που όμως στο πέρασμα των χρόνων έχασε και την αξία της.

Δυστυχώς, ειδικά στην ελληνική κοινωνία, οι τίτλοι και τα προνόμια που χαρίζονταν διαχρονικά στους διαχειριστές της εξουσίας έθεταν τις βάσεις για να χαθεί το μέτρο, αλλά και το όραμα. Επιτέλους, όλοι μας πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να σκεφτούμε με σύνεση και λογική, ότι για να πάει πραγματικά μπροστά αυτός ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους που να μη φοβούνται ρισκάροντας ότι θα χάσουν την καρέκλα, που ισοδυναμεί με έναν τίτλο ματαιοδοξίας, ο οποίος μπορεί να γίνει και επικίνδυνος στα χέρια ανθρώπων που δεν τον αξίζουν.

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές διαπιστώνουμε αυτόν τον πανικό ορισμένων αιρετών αλλά και επίδοξων αιρετών, που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν αυτό το στέμμα, που θα τους κάνει αρεστούς στα μάτια των πολιτών που παλεύουν στη δική τους δύσκολη καθημερινότητα. Είναι σαν να συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι, αυτός της λογικής και της δύσκολης καθημερινότητας και αυτός της φιλοδοξίας, της ματαιοδοξίας και του όσα “βλέπει η πεθερά”.

Από τη μια οι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και απέναντι οι αρρωστημένα φιλόδοξοι, έχοντας δίπλα τους τούς αυλικούς τους, που σπαταλούν τον χρόνο τους στην εντεταλμένη υπηρεσία προπαγάνδας, με τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Ευτυχώς όμως οι πολίτες αυτού του τόπου, σε κάθε γωνιά του, ξέρουν ποιοι είναι αυτοί, ξέρουν πώς να τους αντιμετωπίσουν και κυρίως ξέρουν να τους εντοπίζουν με γυμνό μάτι. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα ακούσουμε λόγια ουσίας για τον τόπο μας, γιατί η ανοχή στους φερόμενους ως εκτιμητές των πάντων τελείωσε κκαι οι πολίτες πρέπει να τους στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δίνοντας ένα μάθημα και σε όλους εκείνους που ρίχνονται στη μάχη με παρόμοιες τακτικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News