Σε παραλυτική στασιμότητα η οικονομία

Απόψεις
Σε παραλυτική στασιμότητα η οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους κ.κ. Τσίπρα-Καμμένο, τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής τους είναι πλέον ορατά. Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης αλλά και η εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών αποδεικνύουν την ανευθυνότητα και την ανικανότητα που χαρακτηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση.

Γράφει ο Μιχάλης Αλεφαντινός*

Την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών έφτασαν τα 4,85 εκατ. ευρώ, με τους πολίτες που έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να ανέρχονται σε 1.143.356. Το επόμενο διάστημα, με τις οφειλές των ιδιωτών προς την εφορία να έχουν εκτοξευτεί στα 182 δισ. ευρώ, κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις 589.596 πολίτες, ενώ ακολουθούν και οι πλειστηριασμοί ακινήτων όσων έχουν οφειλές ακόμα και λίγων ευρώ στο Δημόσιο. Για να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας, “σκουπίζουν” τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ φτάνουν στο σημείο να κατάσχουν επιδόματα ανεργίας, επιδόματα ανάπηρων παιδιών, αλλά και χρήματα από λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι.

Η Νέα Δημοκρατία με το συγκροτημένο σχέδιό της για μείωση φόρων και εισφορών θα διαμορφώσει τις συνθήκες για τη δημιουργία υψηλής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης και θα αναστρέψει τη θλιβερή οικονομική πραγματικότητα στην οποία έχει καταδικάσει τη χώρα και τους πολίτες ο κ. Τσίπρας. Στόχος μας είναι μια οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμα, που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις. Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μια αφοσιωμένη και απόλυτα συντονισμένη κυβέρνηση, που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Μια κυβέρνηση που θα εγγυάται συντονισμό, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και λογοδοσία.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κερδίζει επάξια τον τίτλο της κυβέρνησης των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, διόγκωση του ιδιωτικού χρέους, πολλαπλασιασμός των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, συρρίκνωση της οικονομικής ελευθερίας, αδυναμία επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες και πιστωτική συρρίκνωση. Αυτή είναι η “κανονικότητα” της κυβέρνησης Τσίπρα.

* Ο Μιχάλης Αλεφαντινός είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News