Απόψεις

Όχι στην επιλογή Βασίλη Λαμπρινού

H Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με ιστορία και αξίες. Όλοι εμείς στη Ν.Δ. υπερασπιζόμαστε την πολύχρονη παράδοση, τη στέρεη ιδεολογία μας και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που κατά καιρούς βρέθηκαν στην αρχηγία του κόμματος και στο τιμόνι της χώρας.

Γνωρίζουμε να αποδίδουμε φόρο τιμής και είμαστε υπερήφανοι για το πολιτικό έργο και την παρακαταθήκη που άφησαν στην Ελλάδα και στο κόμμα μας. Ανάμεσά τους, τιμούμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που φέτος είναι η επέτειος 100 χρόνων από τη γέννησή του. Τιμούμε τον πολιτικό άνδρα και Κρήτα που σφράγισε τη μεταπολιτευτική ζωή. Η αντίληψή του για τη χώρα και την οικονομία αποδείχτηκε προφητική για τη σημερινή πολιτική κατάσταση.

Αυτοπεποίθηση

Στη Νέα Δημοκρατία στηριζόμαστε στο βάθρο της παράδοσης και ταυτόχρονα νιώθουμε αυτοπεποίθηση για τον παρόντα και μέλλοντα χρόνο. Λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, το κόμμα μας καλπάζει πρώτο προς το νήμα. Ο νικηφόρος αέρας είναι έκδηλος σε όλες τις κομματικές συνεστιάσεις, στις μικρές και μεγάλες συναντήσεις μας. Η πλατιά μάζα των πολιτών είναι έτοιμη να εμπιστευτεί, για ακόμη μια φορά, την τύχη της χώρας στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει μεταβολιστεί σε ένα σύγχρονο και συγκροτημένο κόμμα. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα νίκης και αλλαγής, ριχνόμαστε και στον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει άλλη επιλογή παρά, στον τέταρτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τον δήμο Ηρακλείου, να προκρίνει την υποψηφιότητα εκείνη που θα είναι κατάλληλη για τον Δήμο, που θα τιμάει το κόμμα, την παράδοσή του και θα μοιράζεται τις αξίες του φιλελευθερισμού και της κοινωνικής συνοχής. Αλίμονο εάν κάνουμε εκπτώσεις στην επιλογή μας. Έχουμε την αυτοπεποίθηση και, ταυτόχρονα, την ευθύνη να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε τον “καλύτερο” για το Ηράκλειό μας.

Προσβολή η ονοματοδοσία

Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός δεν πρέπει να αποτελεί εκ νέου επιλογή μας. Πρώτον, η στάση του στην ονοματοδοσία οδού με το όνομα “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης” συνιστά ευθεία προσβολή προς το κόμμα και την ιστορία του, αλλά και υποτίμηση του οικογενειακού ονόματος του αρχηγού μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μετά από καθυστερήσεις ονοματοδοσία σε έναν ήσσονος σημασίας δρόμο σχολιάστηκε αρνητικά από σχεδόν το σύνολο της ηρακλειώτικης κοινωνίας, ανεξαρτήτου πολιτικής καταβολής.
Όσο και αν κανείς έχει τις αντιρρήσεις του για τη διαδρομή και τον ρόλο του Κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι ο δήμαρχος, ως θεσμικό πρόσωπο, έχει την ευθύνη απέναντι στην ιστορία να κρατά “ζωντανό”, μέσω της ονοματοδοσίας, ένα κομμάτι της, έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής (η ονοματοδοσία που ακολούθησε με το όνομα “Φαίδων Βαρδαβάς”, πατέρα του αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά, ίσως να είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος έδωσε έστω και στον μικρό αυτό δρόμο το όνομα του Κ. Μητσοτάκη).
Δυστυχώς, η στάση του κ. Λαμπρινού προσέβαλε τον πολυπληθή κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και τους αγώνες που έχει δώσει η παράταξή μας για εθνική συμφιλίωση και πολιτικό πολιτισμό. Ο κ. Λαμπρινός δε συμμερίζεται την αξία της παράταξής μας για απόδοση τιμών σε πολιτικούς τού μεγέθους του Κ. Μητσοτάκη.

Η άλωση της “Δύναμης Πολιτών”

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Λαμπρινού είναι η “άλωση” της παράταξής “Δύναμη Πολιτών” από το πρόσωπο του νυν αντιδημάρχου Κ. Βαρδαβά και του πολιτικού περιβάλλοντός του. Ήταν πριν από 4 χρόνια, όταν η Νέα Δημοκρατία έβαλε “πλάτη”, όταν τα στελέχη της συμπλήρωναν το ψηφοδέλτιο Λαμπρινού στη μεγαλύτερη έκτασή του και ο κόσμος της έδινε την ψήφο του στο outsider τότε Β. Λαμπρινό. Εν μέσω, όμως, της θητείας της νυν δημοτικής Αρχής, η “Δύναμη Πολιτών” αλώθηκε από το πολιτικό περιβάλλον του αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά, του οποίου πολιτικός μέντορας είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αυτό επισημοποιήθηκε κατά την προ ημερών συνάντηση της “Δύναμης Πολιτών” με την παρουσία εκεί πολιτικών φίλων και στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ., που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του Ν. Ανδρουλάκη, και τα οποία, βεβαίως, απουσίαζαν κατά τη συγκρότηση της παράταξης, πριν αναλάβει τη δημοτική εξουσία.

Φίλοι και φίλες της Νέας Δημοκρατίας, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Β. Λαμπρινού ισοδυναμεί με παραδοχή ότι το κόμμα είναι ανίσχυρο, και ενώ βρίσκεται λίγο πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, να δώσει τον προεκλογικό αυτοδιοικητικό ρυθμό, αφήνοντας τον τέταρτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας στα χέρια μιας ομάδας με σκοπούς αλλότριους προς την ιδεολογία και τις αξίες μας...

Σχόλια