Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές

Απόψεις
Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι παίκτες αναχωρούν για να παίξουν στο Nations League, το οποίο πραγματικά είναι η πιο αδιάφορη για το κοινό διοργάνωση στον κόσμο. Θα πρέπει κάποια στιγμή όσοι αποφασίζουν, να σκεφτούν και λίγο τους παίκτες. Ελπίζουμε να γυρίσουν όλοι υγιείς για τα πιο σημαντικά όπως είναι η Premier League και το Champions League» είπε ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γίργκεν Κλοπ. Και το ερώτημα που τίθεται: καλά το είπε ο Κλοπ? Η απάντηση είναι ναι.

Αλλά δε θέλω να επιμείνω για το συγκεκριμένο θεσμό Nations League όσο για την ανάγκη ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών. Και πιστέψτε με αυτό συνδέεται με την αγωνιστική κατάσταση των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης πάνε από το κακό στο χειρότερο σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής. Ποια είναι τα αίτια της κακής αγωνιστικής κατάστασης?

Δεν είναι μόνο οι προπονητές και το σύστημα που παρατάσσουν στα παιγνίδια. Ευθύνεται και η υπερκόπωση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κάθε χρόνο παίζουν πολλά περισσότερα παιγνίδια απ’ ότι έπαιζαν οι ποδοσφαιριστές σε προηγούμενες δεκαετίες. Όταν έχεις να παίξει πρωτάθλημα, κύπελλο, champions league και έχει προηγηθεί ήδη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μην περιμένεις ότι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ξεκουραστεί. Και δεν πρόκειται να ξεκουραστούν όταν μπαίνουν στη νοοτροπία της προσαρμογής της ομάδας τους και ξαφνικά τους καλεί ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας τους για να παίξουν στο Nations League. Και εάν δεν παίξεις, θεωρείσαι ποδοσφαιρικός προδότης.

Και επιτρέψτε μου ξανά. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ξεκουράστηκαν ελάχιστα. Ο λόγος είναι απλός. Από τη μία, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίες είναι η εργοδοσία τους και από την άλλη η επιθυμία τους να μπουν όσο γίνεται πιο γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο για να μη χάσουν τη θέση του βασικού ή γιατί η ομάδα τους θεωρεί αναντικατάστατους είχε ως αποτέλεσμα να μη ξεκουραστούν καθόλου. Σε αυτό οφείλεται η αγωνιστική κατάντια των ομάδων. Και μέσα σε όλα αυτά, είναι υποχρεωμένοι να παίξουν σ’ ένα επαγγελματικό θεσμό που ακόμη και εκείνοι που τον δημιούργησαν, βρίσκονται σε απορία εάν άξιζε ή όχι.

Μερικές φορές, πρέπει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να σταματήσει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές στοιχηματικά και να τους βλέπει ως ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ξεκούραση. Δεν είναι καλοκουρδισμένες μηχανές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News