default-image

Η μιζέρια της εξουσίας... και το γερό στομάχι

Απόψεις
Η μιζέρια της εξουσίας... και το γερό στομάχι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μιζέρια της εξουσίας πολλές φορές προκαλεί τη θλίψη σε όλους εμάς που παρακολουθούμε τις εντελώς παρορμητικές αλλά και επικίνδυνες συμπεριφορές αρκετών αιρετών.

Τις τελευταίες μέρες μέσα από τα social media βλέπουμε το μέγεθος της ανασφάλειας ορισμένων, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι άλλαξαν τα πάντα στην καθημερινότητα των πολιτών που εδώ και χρόνια εκπροσωπούν.

Τα χαμόγελα περισσεύουν στις φωτογραφίες όλων εκείνων που μάλλον τρομάζουν με το πιθανό αποτέλεσμα που θα προκύψει από την κάλπη είτε στις αυτοδιοικητικές είτε και στις εθνικές εκλογές. Άραγε ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν με τη λογική ότι το έργο τους είναι μοναδικό με σημείο αναφοράς την τήρηση, όπως τονίζουν, όλων των προεκλογικών υποσχέσεών τους; Λόγια, λόγια και πάλι λόγια στην προσπάθεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα...

Ας κατανοήσουν λοιπόν ότι εν έτει 2018 οι πολίτες έπαψαν να τρώνε κουτόχορτο και τη στιγμή της κρίσης θα αποφασίσουν - αυτοί και μόνο αυτοί - για τους τοπικούς τους άρχοντες και όχι μόνο... Άλλωστε η προσωπική μου εμπειρία με έχει διδάξει ότι, αν νιώθεις ότι έκανες έστω και κάτι ουσιαστικό, δεν κάνεις ούτε θόρυβο, και το πιο σημαντικό δεν προσπαθείς να πείσεις με κανένα τρόπο για το αποτέλεσμά σου, μιας και αυτό, αν είναι πραγματικό, θα είναι και ορατό.

Κυρίες και κύριοι, πρέπει να οπλιστούμε με αρκετή υπομονή, γιατί όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη μάλλον έχουμε να ακούσουμε - και κυρίως να δούμε - πράγματα απίστευτα. Κάπου εκεί ο κάθε πολίτης περιμένει στη γωνία για να τιμωρήσει ή και να επιβραβεύσει. Άραγε έχουμε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλοι αυτοί φοβούνται τόσο πολύ την πιθανή τιμωρία που μπορεί να έρθει από την ετυμηγορία των ίδιων των πολιτών;

Επιτέλους πρέπει όλοι οι επίδοξοι τοπικοί άρχοντες, εν ενεργεία και μελλοντικοί, να κατανοήσουν ότι τα δεδομένα και τα κριτήρια της ψήφου έχουν αλλάξει ριζικά και αυτό, παρά την ανθρωπιστική κρίση, είναι μια κατάκτηση του ίδιου του λαού. Ας σταματήσουν λοιπόν να πωλούν... φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ας περιμένουν καρτερικά την ετυμηγορία. Άλλωστε στο χρονικό διάστημα που απομένει, ο πηλός, τα μάρμαρα και οι κώνοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε χρυσό. Καλή δύναμη λοιπόν, γιατί η μιζέρια της ανασφάλειας μην τυχόν και χαθεί η εξουσία απαιτεί... γερό στομάχι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News