default-image

Μαλεβίζι: Ένας Δήμος με πολλές δυνατότητες που πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής

Απόψεις
Μαλεβίζι: Ένας Δήμος με πολλές δυνατότητες που πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Αλμπαντάκης γράφει για τους σχεδιασμούς που πρέπει να πάρουν «σάρκα και οστά»

O Δήμος Μαλεβιζίου είναι ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους πανελλαδικά, με πάρα πολλές δυνατότητες και προοπτικές.

Ένας Δήμος που έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και να αποτελέσει πρότυπο.

Γράφει ο Μιχάλης Αλμπαντάκης

Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να καταρτισθεί και να υλοποιηθεί ένας σχεδιασμός και ένα master plan, με σκοπό τα επόμενα χρόνια να αναπτύξει την ταχύτητα που επιβάλλεται. Να προλάβει τις εξελίξεις και να αναπτυχθεί, μέσα από ένα πλάνο καθετοποιημένο που θα περιλαμβάνει τα ζωτικής σημασίας θέματα, πολλά από τα οποία βλέπουμε ότι ως σήμερα μένουν άλυτα.

Βλέπουμε να υπάρχει αδυναμία στην υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των δημοτών που είναι ο απώτερος στόχος. Σαν δημότης βλέπω ότι υπάρχει ένα έλλειμμα στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή ακόμη και στα «μικρά και καθημερινά». Στο χωριό μου, τα Καλέσσα, βλέπω για παράδειγμα ότι το ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας έχει πάει στις «καλένδες». Όπως επίσης και το θέμα με την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου.

Το Μαλεβίζι είναι ένας Δήμος με τέτοιο ορεινό όγκο, τόσο μεγάλο παραλιακό μέτωπο και τόσες ομορφιές. Για αυτό και απαιτεί ένα στρατηγικό σχεδιασμό, με βάσει τις τεράστιες δυνατότητες του, αλλά και τις πολύ μεγάλες ανάγκες του. Αν κρίνει κανείς όμως από την καθημερινότητα και τα «μικρά» που μένουν άλυτα, τότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει πως το σύστημα για τα «μεγάλα» ολισθαίνει με το Δήμο να μένει στάσιμος. Παρατηρητής και όχι πρωταγωνιστής...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News