Αλλαγή πολιτικής αντί της εναλλαγής προσώπων ή κομμάτων

Απόψεις
Αλλαγή πολιτικής αντί της εναλλαγής προσώπων ή κομμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι φανερό ότι η κυβερνητική γκρίζα προπαγάνδα στοχεύει στην παραποίηση της πραγματικότητας, τη δημιουργία σύγχυσης και θολού κλίματος, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να ψαρέψει στα θολά νερά και να ελπίζει στην ανατροπή της αρνητικής δημοσκοπικής του θέσης.

Γράφει ο Βασίλης Κεγκέρογλου*

Αυτή η κυβερνητική “δράση” είναι φυσικό να προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά και των ίδιων των πολιτών, οι οποίοι ακούν για τα χρυσά κουτάλια που μοιράζουν οι Τσίπρας-Καμμένος, ενώ την ίδια ώρα βιώνουν τη δύσκολη καθημερινότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε με την υψηλή φορολογία και τη γενικότερη επιβάρυνση του κόστους ζωής.

Ταυτόχρονα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. πολώνουν για να συσπειρώσουν τις κομματικές τους δυνάμεις, αλλά διχάζουν τον λαό. ΑντιΣΥΡΙΖΑ οι μεν, Αντιδεξιά οι δε. Ουσιαστικά όμως είναι δύο πόλοι του ίδιου συστημικού δίπολου.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τους πολίτες, και Αντιδεξιά και ΑντιΣΥΡΙΖΑ, να μην εγκλωβιστούν στο διχαστικό δίπολο και τη στείρα και ανούσια αντιπαράθεση ανακοινώσεων. Να δώσουν στο Κίνημα Αλλαγής δύναμη για να προωθήσουμε προτεραιότητες και πολιτικές που θα αφήσουν πίσω παθογένειες και ξεπερασμένες καταστάσεις και θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου από αγκυλώσεις και φραγμούς για να παραχθούν νέα εισοδήματα που θα λύσουν προβλήματα με κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τους πολίτες, και Αντιδεξιά και ΑντιΣΥΡΙΖΑ, να μην εγκλωβιστούν στο διχαστικό δίπολο και τη στείρα και ανούσια αντιπαράθεση ανακοινώσεων. Να δώσουν στο Κίνημα Αλλαγής δύναμη για να προωθήσουμε προτεραιότητες και πολιτικές που θα αφήσουν πίσω παθογένειες και ξεπερασμένες καταστάσεις και θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου από αγκυλώσεις και φραγμούς για να παραχθούν νέα εισοδήματα που θα λύσουν προβλήματα με κοινωνική δικαιοσύνη...

Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα να ανατρέψουμε το μεγαλύτερο κακό που δημιούργησε η κρίση. Ιδιαίτερα μετά τη “μερκελοποίηση” του κ. Τσίπρα, επικρατεί η άποψη ότι «όλα είναι προαποφασισμένα από άλλους και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε».

Ανατροπή λοιπόν στη μοιρολατρία που έχει κυριαρχήσει, με εθνική και κοινωνική αφύπνιση και αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, για να ξεφύγουμε από το διχαστικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας και να αναδείξουμε τον δρόμο που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν θετική διέξοδο και να μην εγκλωβιστούν απλά στο “αντί”, που έχει αποδειχτεί ότι δεν εγγυάται καλύτερες εξελίξεις, αντίθετα ενέχει κινδύνους νέων παλινδρομήσεων.

Η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εναλλαγή προσώπων στους ίδιους ρόλους. Ο ανασχηματισμός με την ίδια πολιτική ούτως ή άλλως είναι ανακύκλωση, αλλά και το να φύγει ο Αλέξης και να έρθει ο Κυριάκος και, αντί του Πολάκη και του Κουρουμπλή, να υπουργοποιηθούν ο Άδωνις και ο Οικονόμου, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Να αποκτήσει η Ελλάδα Εθνική Στρατηγική. Το Κίνημα Αλλαγής, με σαφώς λιγότερα επικοινωνιακά όπλα απ’ ό,τι οι δυο σημερινοί μονομάχοι, αλλά με σημαντικό και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, θα προχωρήσει τις ιδέες και τις προτάσεις του, το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και της κοινωνίας, και θα ζητήσει από τους πολίτες ισχυρή εντολή.

Μια νέα πλειοψηφία στη βάση της Εθνικής Συνεννόησης μπορεί και πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί την εξάλειψη των βασικών εμποδίων για την ανάπτυξη, που υπέγραψε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας, και ταυτόχρονα να δρομολογήσει αποτελεσματικές και δίκαιες πολιτικές για την επιχειρηματικότητα, την εργασία και τους αδύναμους.

Τα υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2059, μαζί με την εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια μέσω του υπερταμείου, είναι βασικοί φραγμοί για ανάπτυξη, οικονομική και κοινωνική, αφού, για να επιτευχθούν, απαιτούν αίμα, θυσίες, φόρους, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και μακρόχρονη μεταμνημονιακή λιτότητα.

Όλα αυτά για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται ότι είναι ψιλά γράμματα και αντίθετα από τη βασική επιδίωξή τους, να δημιουργούν ταμείο με την υψηλή φορολόγηση για να διατηρούν ως μόνιμους επιδοματούχους όλα τα θύματα της κρίσης που αυξάνονται συνεχώς από τις πολιτικές τους.

Η ισότητα προς τα κάτω, η ισοπέδωση δηλαδή, είναι η αντίληψη και η πολιτική που εφαρμόζεται σε συνδυασμό με τις επιδιώξεις των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.

Έχουν βρει το συνδυασμό των ακραίων πολιτικών εντός του Ευρωπαϊκού Συστήματος, γι’ αυτό και λένε ότι δικαιώθηκε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝ.ΕΛ., που τους διατήρησε στην εξουσία και μόνο ζημιά κάνει πλέον στον τόπο.

Γι’ αυτό πρέπει να τερματιστεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης, με ήττα αυτής της αντίληψης, για να γυρίσουμε σελίδα, με μια ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής και τις δυνάμεις που μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά με νέα ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου είναι γραμματέας Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News