Ακραία καιρικά φαινόμενα χυδαιότητας

Απόψεις
Ακραία καιρικά φαινόμενα χυδαιότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι φταίνε; Κατά την κυβέρνηση; Και με ποια σειρά; Πρώτα-πρώτα τα θύματα. Έτσι, αορίστως. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε όλο τον κόσμο καίγονται “όμορφα”. Μετά η αυθαίρετη δόμηση. Αυτή που κλείνει τις παραλίες. Και τελευταίοι-τελευταίοι οι εμπρηστές. Τους ξέρουμε. Τους ξέρει, τουλάχιστον, η κυβέρνηση. Και φυσικά η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Λέτε να ’ναι και Τούρκοι; Μάλλον πρέπει να ’ναι Ρώσοι. Και ο αρχι-πράκτορας Πούτιν!

Γράφει ο νομικός Αντώνης Βγόντζας

Στην πρώτη σειρά των υπαιτίων τα ίδια τα θύματα. Αυτά πανικοβλήθηκαν. Ενώ ο Αλέξης και η κυβέρνησή του στάθηκαν μια συμπαγής ομάδα υπεύθυνων πολιτικών, που πιλοτάρισαν με στιβαρότητα τον λαό μας, και καθοδήγησαν με υπευθυνότητα τη Δημόσια Διοίκηση. Αυτή η σεναριολογία κινείται στα όρια της πλάκας και της χυδαιότητας. Αν κάποιοι έκρυψαν τους νεκρούς από την πρώτη στιγμή, αν κάποιοι δε λειτούργησαν τα προβλεπόμενα στον νόμο συντονιστικά όργανα, αν κάποιοι ασχολήθηκαν με τα ατσαλάκωτα πουκάμισά τους και τις επικοινωνιακές τους φιλοδοξίες, αυτοί ήταν ο Αλέξης, ο Σκουρλέτης, ο Πολάκης, ο Τόσκας, ο Σπίρτζης και η ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Στη δεύτερη σειρά του στόχου ενοχοποίησης τρίτων είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δηλαδή, ο Θεός. Δηλαδή, η Φύση. Δύο σκέψεις οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε. Η πρώτη: Τέτοια ακραία φαινόμενα έχουμε ξαναζήσει. Και δεν είχαμε την εκατόμβη των νεκρών. Η δεύτερη: Μα, γι’ αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν έχουμε κάποιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας; Εδώ, στον νόμο έχουμε προβλέψει ακόμα και τον κίνδυνο του πυρηνικού ολέθρου. Και την αντιμετώπισή του!

Στην τρίτη σειρά των ενόχων ορθώνονται τα αυθαίρετα. Χθες είχαμε μια καταγγελία. Από τον Σπίρτζη! Γνωρίζει την ιδιοκτήτρια ενός αυθαιρέτου, η οποία είναι συγγενής ενός πάλαι ποτέ στελέχους της Ν.Δ. Εδώ δε χρειάζεται πια λογικό επιχείρημα. Μια φραστική “πατσαβούρα”, κατάμουτρα, σ’ αυτόν που εκστόμισε αυτή τη χυδαιότητα. Μα, δεν είναι ο Σπίρτζης που ψήφισε πρόσφατα διάταξη νομιμοποίησης αυθαιρέτων, και ο οποίος το 2012 έτρεχε, με την ιδιότητα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, από χωρίου εις χωρίον για να στήσει δίκτυο υποστήριξης του Γιώργου Παπανδρέου; Δε με ενδιαφέρει η ποιοτική αξιολόγηση αυτής τη μεγάλης κωλοτούμπας. Για να μείνουμε στο θέμα μας. Δεν είναι και αυτός ένοχος της συνυπαιτιότητας του τεχνικού κόσμου στη δημιουργία των αυθαιρέτων; Να μη μιλάει! Ή, αν επιμένει, προηγουμένως να απολογηθεί.

Για τους υπόλοιπους φταίχτες; Λίγη ντροπή... Λίγη τσίπα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News