«Άνεμοι στρατηγοί και καταιγίδες ταξίαρχοι δε δικαιολογούν κανέναν»

Απόψεις
«Άνεμοι στρατηγοί και καταιγίδες ταξίαρχοι δε δικαιολογούν κανέναν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα καθαρό σε στοχασμό και ακριβές σε λόγο κείμενο, σύντομο και περιεκτικό, για την εθνική τραγωδία μας από τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής, ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο γνωστός Ηρακλειώτης δικηγόρος Γιώργος Στειακάκης, εκφράζοντας το αίσθημα πολλών εκ των αναγνωστών του στο διαδίκτυο.

Σας μεταφέρουμε το σύντομο κείμενο του κ. Στειακάκη για τις φωτιές που βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι και το πένθος:

«Η διαφορά μεταξύ όλων εμάς, που λυπούμαστε για την τραγωδία, και των υπευθύνων στις διάφορες θέσεις, είναι ότι αυτοί είχαν καθήκον να την αποτρέψουν. Άνεμοι “στρατηγοί” και καταιγίδες “ταξίαρχοι” δε δικαιολογούν τίποτα και κανέναν. Το 2018 ελάχιστοι πιστεύουν ότι τις καταστροφές τις προκαλεί ο Θεός ή τα φυσικά φαινόμενα, αλλά ότι τις προκαλεί ο άνθρωπος με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του. Πλέον, η πρόληψη και η αντιμετώπιση των καταστροφών είναι ζήτημα νοοτροπίας. Όλα είναι ζήτημα νοοτροπίας. Κάποτε οι άνθρωποι πέθαιναν κατά εκατοντάδες χιλιάδες από τις επιδημίες, όμως σήμερα, αν πεθάνει έστω και ένας από επιδημία, θα υπάρχει σίγουρα συγκεκριμένη ευθύνη αρμοδίου που δεν το αντιμετώπισε έγκαιρα.

Οι φωτιές και οι νεροποντές είναι απολύτως αναμενόμενες και οι συνέπειές τους ακόμη πιο προβλέψιμες, όμως έχουμε τη νοοτροπία, αν πεθάνουν από αυτές άνθρωποι, να διαχέουμε τις ευθύνες μέχρι να απορροφηθούν ή να εξατμιστούν. Και αυτό δεν το κάνουν μόνο όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, αλλά και οι πολίτες, για να διασκεδάσουν, και οι μεν και οι δε, τις τύψεις και τις ευθύνες τους. Εκλέγουμε κάθε φορά τους πιο συμπαθείς λαϊκιστές και αυτοί διορίζουν στις κρίσιμες θέσεις αυτούς με τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις με αυτούς. Έχουν το ίδιο κριτήριο με το δικό μας. Η γνώση, η ικανότητα, η αλήθεια και η υπευθυνότητα δεν ήταν ποτέ το κριτήριο των επιλογών μας. Το έργο τους είναι απόλυτα συνεπές με τις επιλογές μας. Γι’ αυτό απλώς λυπούμαστε και δεν αγανακτούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News