Δεν αφήνουν τομές, αλλά ρωγμές!

Απόψεις
Δεν αφήνουν τομές, αλλά ρωγμές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι πλέον φανερό η Νέα Δημοκρατία, με την ορμή ενός μεγάλου, δημοκρατικού και φιλελεύθερου κόμματος εξουσίας, θα προηγηθεί με διαφορά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, συγκεντρώνοντας ψήφους επιδοκιμασίας και όχι διαμαρτυρίας, αφού έχει πλέον κατακτήσει τον αληθινό και ειλικρινή διάλογο με τον απλό κόσμο.

Υπό τη ζυγισμένη, ψύχραιμη και δυναμική αρχηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας πρωταρχικά μετασχηματιστεί σε ένα σύγχρονο και πολυσυλλεκτικό κόμμα, διαθέτει τις προδιαγραφές για να μεταρρυθμίσει τη χώρα, η οποία εδώ και χρόνια, εξαιτίας της ατολμίας και του κυρίαρχου λαϊκισμού, μένει οικονομικά συμπιεσμένη, δημοσιοϋπαλληλικά διογκωμένη και εθνικά καθηλωμένη.

Γράφει η Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη*

Η κυβέρνηση, ξεψυχισμένη και αποδομημένη, διανύει το τελευταίο διάστημα της παραμονής της στην εξουσία. Πρόωρες ή μη, οι επερχόμενες εθνικές εκλογές θα δώσουν την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να θέσει εκτός διακυβέρνησης τον επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον αλλοπρόσαλλο εταίρο του, τους ΑΝ.ΕΛ.

“Την πρώτη φορά Αριστερά” ο ελληνικός λαός θα τη θυμάται για χρόνια. Και αυτό διότι δεν άφησε τομές, αλλά ρωγμές. Ρωγμές στα εθνικά μας θέματα, ρωγμές στην οικονομία και ρωγμές στη συνοχή μας. Περνάει ως ένας καταστροφικός πολιτικός κυκλώνας...

Ισχυρίζονται ότι για το Σκοπιανό τερμάτισαν μια διαμορφούμενη κατάσταση. Αυτό είναι ψέμα, ο διεθνισμός τους, όπως αυτοί τον καταλαβαίνουν, που υπερισχύει του πατριωτισμού τους, οδήγησε την πολιτική τους στο θέμα, αναγνωρίζοντας ανιστόρητα και πέρα από κάθε δίκαιο “μακεδονική εθνότητα” και “μακεδονική γλώσσα”. Αυτό που κατάφεραν είναι να νομιμοποιήσουν εφεξής έναν κύκλο παραχωρήσεων από τη χώρα μας προς τους γείτονες. Αυτή τη ρωγμή θα τη βλέπουμε να βαθαίνει με τον χρόνο.

Στο μέτωπο της οικονομίας, και πάλι, η ιδεολογία τους, που αντιστέκεται στο κυρίαρχο φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο, στην πραγματικότητα δηλαδή είναι υπεύθυνη για το συνεχιζόμενο βύθισμα και τη σκληρή εποπτεία με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Οικονομικό τους μότο είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω, “τα λίγα σε όλους”, και όχι τα “πολλά σε όλους”.

Αλλά και η ρωγμή που αφήνουν στο ελληνικό σώμα είναι τεράστια. Από τη μια επαναφέροντας μια διχαστική ρητορική, τα ιστορικά φαντάσματα της Δεξιάς και της Αριστεράς, και από την άλλη, μη αναγνωρίζοντας θαλάσσια σύνορα, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια μόνιμη δομή υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Ο ελλαδικός πληθυσμός συρρικνώνεται, με τους νέους επιστήμονες να αναζητούν εκτός συνόρων μια καλύτερη τύχη, την ίδια στιγμή που αναζητούμε τρόπους να ενσωματώσουμε ειρηνικά αλλόγλωσσους και αλλόθρησκους πληθυσμούς, που σε πολλές περιπτώσεις περιφρονούν και αντιμάχονται τις αξίες της Δύσης...

Προωθητικές δυνάμεις

Απέναντι στην αραχνιασμένη πολιτική και την οπισθοδρομικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετούν και ενεργοποιούν προωθητικές δυνάμεις. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, όπως έχω αρθρογραφήσει και στο παρελθόν, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του αρχηγού μας και θα δώσει πνοή ανανέωσης και εξέλιξης στη χώρα.

Επίσης, θα αποτελέσει πεδίο εργασίας και απασχόλησης για το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, αποτρέποντας τη μαζική φυγή του στο εξωτερικό. Αλλά η προσήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προωθητικές δυνάμεις φαίνεται και στη θέση του για την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, αρνείται αυτή την προοπτική, συμπλεγματικά και φοβικά. Φοβάται ένα αναβαθμισμένο σώμα ψηφοφόρων, αντίθετα επιδιώκει, σχεδιάζει και συνθέτει ένα σύνολο πολιτών μακριά από την αριστεία, με κοντά όνειρα και εξαρτήσεις από πολιτικούς κοτζαμπάσηδες!

* Η κ. Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη είναι ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News