Απόψεις

Η λάσπη και οι μεθοδεύσεις δε διασώζουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αυτή της πλήρους αποσύνθεσης.

Οι κυβερνητικοί εταίροι φαίνονται πλέον τρομοκρατημένοι όχι μόνο από τη συνεχή δημοσκοπική τους πτώση, αλλά και από την κριτική και δυσαρέσκεια που εισπράττουν από το σύνολο της κοινωνίας. Βλέποντας τα ποσοστά τους να καταρρέουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασωθεί μέσα από την παραπληροφόρηση και τη λάσπη.

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο και έδειξε ποιο δρόμο θα ακολουθήσει. Επέλεξε το δρόμο της πόλωσης και της λάσπης, αδιαφορώντας για τη χώρα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασώσει τον εαυτό του και την παρέα του. Η κυβερνητική προπαγάνδα θα επιχειρήσει, για άλλη μια φορά, να κοροϊδέψει τους πολίτες με άδειες υποσχέσεις και μεγάλα ψέματα.

Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν και πάλι να διακινούν λάσπη και βρόμικα ψέματα κατά των πολιτικών τους αντιπάλων. Και το κάνει αυτό διότι δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτε στο πεδίο της πολιτικής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η μόνη η οποία πήγε την Ελλάδα πίσω σε όλους τους τομείς, κάνοντας στα πάντα τα ακριβώς αντίθετα από αυτά στα οποία είχε δεσμευτεί.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει το ανύπαρκτο έργο της και να δημιουργήσει εντυπώσεις με μια ακατάσχετη σκανδαλολογία, όπως Siemens, Novartis και προσωπικές επιθέσεις κατά της συζύγου του προέδρου της Ν.Δ., έχουν αποβεί άκαρπες. Ακόμη και για την περιβόητη “λίστα Λαγκάρντ”, που αποτέλεσε σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έπραξε το απόλυτο τίποτα

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει το ανύπαρκτο έργο της και να δημιουργήσει εντυπώσεις με μια ακατάσχετη σκανδαλολογία, όπως Siemens, Novartis και προσωπικές επιθέσεις κατά της συζύγου του προέδρου της Ν.Δ., έχουν αποβεί άκαρπες. Ακόμη και για την περιβόητη “λίστα Λαγκάρντ”, που αποτέλεσε σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έπραξε το απόλυτο τίποτα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή των Ελλήνων, «η αξιοποίηση της “λίστας Λαγκάρντ” είναι αδύνατη πια» κι έβαλε ταφόπλακα στην αντιπολιτευτική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις λίστες του εξωτερικού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται σε ταραχή στην προσπάθειά της να διαχειριστεί τη μεγάλη άδοξη απόδρασή της. Πριν, όμως, αποδράσει, προσπαθεί να ναρκοθετήσει την επόμενη ημέρα για τη χώρα. Κίνηση-ματ στη σκακιέρα της “καμένης γης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτό γιατί γνωρίζουν καλά πως και στην Αυτοδιοίκηση, όπως και στην κοινωνία, δεν έχουν ερείσματα.

Το καταστροφικό αυτό σχέδιο επιδιώκει το χάος, αλλοιώνοντας το εκλογικό σύστημα και παίζοντας με τον χρόνο των εκλογών. Απώτερος σκοπός της κυβέρνησης; Το υπουργείο Εσωτερικών να πάρει τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δε θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. Στόχος τους ένα καθεστώς ακυβερνησίας, πολιτικό σωσίβιο του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προχωρά στο “σπάσιμο” των εκλογικών περιφερειών του νομού Αττικής και αναδιάταξη των δήμων σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, δίχως όμως να εισάγει μια συνολική προσέγγιση για τον εκλογικό νόμο των εθνικών εκλογών. Έχουμε επανειλημμένως καλέσει τον κ. Τσίπρα να συμφωνήσει στην ελάχιστη δυνατή αλλαγή: να συμφωνήσουμε στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών, αλλά να συμφωνήσουμε ταυτόχρονα να δώσουμε τη δυνατότητα από τις επόμενες εθνικές εκλογές σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά διαμένουν εκτός Ελλάδας, να μπορούν να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Είναι μια ηθική υποχρέωση την οποία έχουμε. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας κρύβεται στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που διαμένουν εκτός Ελλάδας και προσπαθεί - κάνοντας προφανώς μικροκομματικούς υπολογισμούς - διατηρήσει με κάθε τρόπο το υφιστάμενο προβληματικό πλαίσιο.

Βεβαίως, και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν “έπαιξαν” με τον εκλογικό νόμο, σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη και να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτά τα τερτίπια, όμως, έχουν αποδειχτεί εσφαλμένα, αφού η ετυμηγορία του ελληνικού λαού απαντά δυναμικά, αποδοκιμάζοντας τέτοιες τακτικές καιροσκοπισμού και μικροκομματικής πολιτικής.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και υπό καθεστώς ομηρίας. Δεν έχει προηγούμενο ο συγκυβερνήτης του πρωθυπουργού να προαναγγέλλει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση που στηρίζει όταν θα έρθει στη Βουλή μια συμφωνία με την οποία τάχα διαφωνεί. Έχουμε μια τραγελαφική εικόνα, όπου ο συνεκτικός κρίκος που τους ενώνει είναι το πάθος και η αγάπη τους για την εξουσία.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν πάρει “διαζύγιο” από την κοινωνία. Όσες μεθοδεύσεις και αλλαγές στον εκλογικό νόμο και να κάνουν, όσες άδειες υποσχέσεις και μεγάλα ψέματα κι αν μοιράσουν, όση παραπληροφόρηση και λάσπη κι αν πετάξουν, ένα είναι βέβαιο: Ο τραγέλαφος αυτός τελειώνει. Η μόνη απάντηση σε αυτό το περιβάλλον τοξικότητας και αβεβαιότητας, το οποίο βλάπτει συνολικά τη χώρα μας, είναι εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις. Η επόμενη κυβέρνηση χρειάζεται μια καθαρή εντολή. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

* Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια