default-image

Κ.Λουκόπουλος: Στρατηγική επιλογή της Τουρκίας η κλιμάκωση

Απόψεις
Κ.Λουκόπουλος: Στρατηγική επιλογή της Τουρκίας η κλιμάκωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήλθε η ώρα να αφήσουμε τις… αυταπάτες και τις ευφραντικές φαντασιώσεις περί ομαλών σχέσεων Ελλάδος-Τουρκίας και την πολιτική κατευνασμού της γείτονος, λέει στον 98.4 ο επικεφαλής των θεμάτων ασφάλειας στο liberal.gr και τον Φιλελεύθερο, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.

Όπως σημείωσε,  ο εδώ και 15 ημέρες ουσιαστικός ναυτικός αποκλεισμός των Ιμίων, με την Ελληνική Κυβέρνηση να παρακολουθεί με παραλυτική αμηχανία, κατέληξε στον εμβολισμό του ολοκαίνουργιου σκάφους «090» του Λιμενικού μας Σώματος από το σχεδόν διπλάσιο σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής «UMUT» εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Οι Τούρκοι  από χθες τόνισε , μας λένε πως τα Ίμια για αυτούς δεν είναι καν «Γκρίζα» ,αλλά Τουρκικά. Κατά τον κ. Λουκόπουλο, κάνουν  μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία ενεργεί έτσι λόγω ανασφάλειας και νευρικότητας. Μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή μίας σχεδιαζόμενης από την Άγκυρα κρίσης κάτι που αποτελεί στρατηγική της επιλογή.

Ας έχουμε υπόψη μας ότι το κλίμα έντασης και κρίσης που χωρίς αμφιβολία καλλιεργεί η Τουρκία συνδέεται και με την κάθοδο το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο του γεωτρύπανου που πρόσφατα απέκτησε για δημιουργία προσθέτων τετελεσμένων όπως και η προ ημερών πειρατική παρεμπόδιση του Ιταλικού γεωτρύπανου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News