default-image

Π.Μπαριτάκης: Θα ‘’αιμορραγούν’’ τα νοικοκυριά και το 2018

Απόψεις
Π.Μπαριτάκης: Θα ‘’αιμορραγούν’’ τα νοικοκυριά και το 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μείωση των εισοδημάτων και αδυναμία πληρωμής των φόρων καταγράφει έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ.

Το 62,4% των νοικοκυριών δηλώνει ότι παρουσίασε μείωση των εισοδημάτων το 2017 σε σχέση με το 2016, ένα στα δύο νοικοκυριά σημειώνει πως στηρίζεται σε συντάξεις, ενώ το 20% των ερωτηθέντων φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του λόγω χρεών. 

Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό πως το 25% δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί το 2018 στις φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ μεγαλύτερο ποσοστό, το 32,2%, δηλώνει αδυναμία σε ό,τι αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις το τρέχον έτος.

Παράλληλα η Ομοσπονδία ζητά τη συγκρότηση ενιαίας ευρωπαϊκής επιτελικής και επιχειρησιακής μονάδας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τη δημιουργία ειδικού ταμείου αλληλεγγύης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται με την εφαρμογή ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων, καθώς και για την ταχεία αποκατάσταση ζημιών.

 ''Δύσκολη χρονιά θα αποδειχθεί το 2018 για το σύνολο των Ελλήνων φορολογούμενων. Το ζητούμενο παραμένει η ανάπτυξη και η σύνδεση αυτής με την πολυδιαφημιζόμενη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια'' η επισήμανση του προέδρου των Φοροτεχνικών Ελεύθερων  Επαγγελματιών Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News