Nova Macedonia και Nova - Rtis

Απόψεις
Nova Macedonia και Nova - Rtis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Κυριακή το μεσημέρι που η καρδιά της Αθήνας πλημμύρισε από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες, εναντίον της διενεργούμενης διαπραγμάτευσης για την ονοματοδοσία των Σκοπίων και της διαφαινόμενης κοινής συμφωνίας εις το όνομα NOVA MACEDONIA, αποφασίστηκε εσπευσμένα ως καταλληλότερη ώρα για να απαλειφθεί η κραυγή αποδοκιμασίας των πολιτών, η αλλαγή της ατζέντας και η αναφορά του χρονικού ενός προαναγγελθέντος σκανδάλου, της υπόθεσης NOVARTIS.

Με απόλυτη ηρεμία γεμάτες από ικανοποίηση και αισιοδοξία οι κυβερνητικές δηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη, διαρρέοντας έντεχνα ονόματα και στοιχεία, εκφράζοντας την στήριξή τους στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τις αποστάσεις που κρατούν από τις έρευνες οι οποίες συνεχίζονται.

του Μαρίνου Παττακού

Διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα θριαμβολογούνται ως δικές τους πρωτοβουλίες, ενώ είναι βέβαιο έτσι κι αλλιώς ότι η δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να κάνει τη δουλειά της, αφού πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο το οποίο ήδη ερευνά η αμερικανική δικαιοσύνη και όλα τα πολιτικά κόμματα, ακόμη και οι εμπλεκόμενοι ζητούν τη διαλεύκανσή του.

Είναι αλήθεια ότι εν αναμονή των διώξεων που θα ακολουθήσουν ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα, μπαίνουμε σε περίοδο πολιτικών εξελίξεων στο χρόνο που βολεύει όχι μόνο τους συμμάχους οι οποίοι επείγονται τη λύση του Σκοπιανού ζητήματος, αλλά κυρίως την κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τους χειρισμούς διαπραγμάτευσής του.

Η απορρόφηση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης προς το σκάνδαλο NOVARTIS θα διευκολύνει τους διαπραγματευτές, αφού ήδη το Μακεδονικό έχει τεθεί σε δεύτερη θέση, η κοινωνία έχει «παγώσει» και τα αντανακλαστικά της ολοένα και μειώνονται.

«Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» θα πετύχουν οι «σκηνοθέτες» των πολιτικών εξελίξεων, των εθνικών διαπραγματεύσεων και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Δηλαδή την επίσπευση λύσης του Μακεδονικού ζητήματος, την διατήρηση της Αριστεράς στην κυβέρνηση και κυρίως την ολοκλήρωση όλων των σχεδίων και μνημονιακών δεσμεύσεων, για το καλό της Ελλάδας και των λοιπών εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι προφανές ότι τα επικοινωνιακά επιτελεία που διαχρονικά καθοδηγούν τον Ελληνικό λαό στις δύσκολες περιστάσεις, θα αναλάβουν για να διεκπεραιώσουν «ειρηνικά κι αναμάρτητα» το έργο τους, εκμεταλλευόμενοι πολιτικά την υπόθεση NOVARTIS. Το έχουν κάνει άλλωστε όλους τους προηγούμενους μήνες συντηρώντας την υπόθεση με δόσεις για το σκάνδαλο που έρχεται. Μπορεί να μη στοχεύουν στην καταδίκη ενόχων και να μην ενδιαφέρονται για τον πολιτικό και ηθικό διασυρμό αθώων, επιδιώκοντας να απαξιώσουν στη συνείδηση της κοινωνίας το παλιό πολιτικό σύστημα, που οι ίδιοι σε άλλες περιόδους στήριξαν και εκμεταλλεύτηκαν.

Δεν πρόκειται να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης Novartis γιατί ούτε την γνωρίζουμε, ούτε είναι δική μας αρμοδιότητα, απλά να υπενθυμίσουμε τη γνωστή κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο διεφθαρμένο σύστημα της Δημόσιας Υγείας, προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε τις σκοπιμότητες που προκύπτουν σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Όποια και να είναι η δικαστική ετυμηγορία, η ζημιά στα πρόσωπα που εμπλέκονται ήδη έχει γίνει. Όμως το θέμα δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα που δίκαια ή άδικα εμπλέκονται, αλλά συνολικά τη δημόσια ζωή στην Ελλάδα.

Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες διχάζονται, μπερδεύονται, θυμώνουν και απογοητεύονται.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει το περίφημο ότι «έναν πρωθυπουργό δεν τον βάζεις ποτέ φυλακή, τον στέλνεις στο σπίτι του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα λέει ότι δύσκολα μπορεί να υπάρξει εθνική συναίνεση μέσα από τη σκανδαλολογία.

Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι δύσκολα μπορεί να υπάρξει κομματική συσπείρωση μέσα στη συναίνεση.

Εμείς λέμε ότι πρέπει οι Έλληνες να προετοιμάζονται γιατί η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και η πολιτική αντιπαράθεση προβλέπεται σκληρή και άγρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News