default-image

Οριστικά εκτός καθαριότητας δεκάδες συμβασιούχοι

Κρήτη
Οριστικά εκτός καθαριότητας δεκάδες συμβασιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικά εκτός εργασίας βρίσκονται πλέον οι συμβασιούχοι της καθαριότητας που τελείωσαν μόνο το Δημοτικό μετά το 1980, μετά τις 31 Μαρτίου του 2018.

Τριάντα με σαράντα τα άτομα που θα χάσουν τη δουλειά τους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και δεν θα έχουν τη δυνατότητα  να συμμετέχουν ούτε στις δίμηνες συμβάσεις.

"Περιμέναμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα διόρθωνε τις αστοχίες που αφορούν στ ζωή μας" είπε ο συμβασιούχος Λεωνίδας Βασιλείου, στο Ράδιο 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

"Εξετάζουμε ακόμα και το ενδεχόμενο της νομικής προσφυγής, αρκεί να μην επιβαρυνθούν οι άνθρωποι που δεν θα έχουν αν ζήσουν" είπε ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, σχολιάζοντας αρνητικά τη στάση του Υπουργού Εσωτερικών που δεν έδωσε λύση στο θέμα επιβίωσης των συμβασιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη που εξέδωσε χθες το ΑΣΕΠ, αφορά σε  προσλήψεις 8.166 ατόμων, τακτικό προσωπικό και προσωπικό με σχέσεις εργασίας που θα εργαστούν σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News