default-image

Παρατείνεται ο νόμος για τα αυθαίρετα – άλυτο το εξ αδιαιρέτου

Κρήτη
Παρατείνεται ο νόμος για τα αυθαίρετα – άλυτο το εξ αδιαιρέτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του υπουργού περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη με τους οικιστές στα Χανιά, καθώς το υπουργείο παρακάμπτει μέχρι στιγμής , άγνωστο γιατί, την επίλυση του καθεστώτος του εξ αδιαιρέτου για την τακτοποίηση - νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος στέλνουν οι Δήμαρχος Ηρακλείου και Περιφερειάρχης με τις προτάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων των οικιστών, όπως ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Βλαχάκης είπε στο Ράδιο 98,4.

Μπέρδεμα το εξ' αδιαιρέτου καθεστώς για τα αυθαίρετα θέμα και με τις νέες αντικειμενικές εκτιμά ο Κώστας Αράπογλου.

Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση αναφορικά με τις αλλαγές των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων καθώς η προθεσμία που έχει δώσει η Ευρώπη για την αλλαγή τους φθάνει στο τέλος της και οι 200 εκτιμητές που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες για τη διεξαγωγή του έργου τους.

Στα μεγάλα προβλήματα οι ελλείψεις στη βάση δεδομένων που καλούνται να δουλέψουν σε όλη τη χώρα. 

Ο μεγαλύτερος γρίφος φέρεται να είναι οι περιοχές με μηδενικές αγοραπωλησίες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστας Αράπογλου επισήμανε στο Ράδιο 98,4 πως το Υπουργείο απαιτείται για την αντιμετώπιση κι επίλυση των όποιων θεμάτων να ακούσει και να μελετήσει τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News