Απόψεις

Η κρίση, τα μνημόνια και οι θεωρίες συνωμοσίας

Έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που η χώρα εξέπεμψε SOS μπροστά στον κίνδυνο να βυθιστεί κάτω από το βάρος ενός δυσβάσταχτου εξωτερικού χρέους και ενός «ακυβέρνητου» αντιπαραγωγικού, σπάταλου και διεφθαρμένου κράτους.

Από τότε που μπήκαμε στα «σωσίβια» των μνημονίων, η διαμάχη ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και η συζήτηση μεταξύ των πολιτών για το πώς θα φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα και με ποιο τρόπο θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση, συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα.

Γράφει ο κ. Παττακός Μαρίνος

Εκείνο που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα και την αβεβαιότητα για τη δυνατότητα βελτίωσής της, είναι τα ευδιάκριτα στοιχεία μιας διαφαινόμενης πολιτικής κοινωνικής παρακμής.

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι εθνικοί κίνδυνοι είναι ορατοί, για αυτό και έχουμε ανάγκη από μια εθνική ενεργοποίηση των πατριωτικών αντανακλαστικών μας, υπερασπιζόμενοι τη γη των πατέρων μας, χωρίς να ζητούμε τίποτα περισσότερο, παρά να ζούμε ειρηνικά μέσα στα εθνικά μας σύνορα.

Πρέπει να αφήσουμε επιτέλους τα λόγια, τα ευχές και τις προσευχές , να πιάσουμε δουλειά και να σταματήσουμε να ζητάμε δανεικά.

Να αξιοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις, στο δικό μας προνομιούχο τόπο που η φύση απλόχερα μας χάρισε. Να διερωτηθούμε μήπως η Ελληνική κοινωνία στην εποχή της Ευρωπαϊκής ευμάρειας που κινήθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια, έχει φτωχύνει σε ήθος και εθνική συνείδηση.

Μήπως κυριαρχεί η ανευθυνότητα και ο ατομικισμός σε βάρος της ωφέλειας του συνόλου και του δημόσιου - εθνικού συμφέροντος; Να αναλογιστούμε μήπως στην Ελλάδα έχει «απελαθεί» η λογική και η σωφροσύνη, ή μήπως απουσιάζει από την πολιτική ο κοινός νους και από τους πολίτες η συναίσθηση της ευθύνης για τις πολιτικές επιλογές τους μέχρι σήμερα.

Πολλοί παραδέχονται ότι δεν υπάρχει πραγματική θέληση στην πλειοψηφία της κοινωνίας για να αλλάξει η πορεία της χώρας. Λένε ότι η πλειοψηφία των πολιτών ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, δεν επιθυμούν να γκρεμίσουν τις παθογένειες που ταλανίζουν τη χώρα και την κρατούν βυθισμένη στην οικονομική κρίση πολλά χρόνια τώρα. Θεωρούν ότι τίποτα απ' όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα δεν είναι αληθινά και ότι όλα αυτά που βιώνουν οι Έλληνες, αποτελούν μέρος ενός καλοστημένου σεναρίου από σκοτεινές δυνάμεις. Κάποιοι πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε αλλά πρόκειται για μια συνωμοσία, προκειμένου να αρπάξουν τα σπίτια, τις παραλίες και τις περιουσίες των Ελλήνων.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι οι πυρκαγιές ήταν σχέδιο αποσταθεροποίησης, ενώ το ναυτικό ατύχημα με την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό έγινε για το Ελληνικό, με σκοπό την πτώση της αντικειμενικής του αξίας. Υπάρχουν όμως και χειρότερες σκέψεις αφού κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι μας ψεκάζουν… απεργαζόμενοι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Αυτά περίπου αλλά και πολλά άλλα γράφονται ή λέγονται σε ιδιωτικές συζητήσεις των πολιτών στη χώρα μας, οπαδών της θεωρίας περί συνωμοσίας υπερφυσικών, πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων.

Για όλα τα παραπάνω δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια αρκεί βέβαια να προσθέσουμε ότι το 2015 τον Ιούλιο το 61% των Ελλήνων πίστευε ότι με ένα «ΟΧΙ» η Ελλάδα μπορούσε να επιστρέψει στην εποχή της ευημερίας, χωρίς παρενέργειες σε βάρος της Ευρωπαϊκής προοπτικής της.

Στην Ελλάδα πρέπει κάποια μέρα επιτέλους να αποφασίσουμε: Ή θα αλλάξουμε τη νοοτροπία των πολιτών και των πολιτικών που έφεραν την κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία, ή θα συνεχίσουμε να ζούμε εγκλωβισμένοι στις ίδιες παθογένειες, στην ίδια μίζερη πραγματικότητα, χωρίς καμιά ελπίδα σωτηρίας για τη χώρα.

Σχόλια