Απόψεις

«Η ισχυρή εντολή εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος»

Η Φώφη, για τους απλούς πολίτες, συνεχίζοντας την παράδοση του Γιώργου Γεννηματά - οι μεγαλύτεροι οι παλιοί (το «παλιό») αναγνωρίζουμε και αναπολούμε τον καταλυτικό ρόλο του Γιώργου Γεννηματά στις δύσκολες για τη δημοκρατική παράταξη στιγμές - ανέλαβε την ηγεσία του «πολυτραυματισμένου», υπερχρεωμένου και συκοφαντημένου ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του λίγο πριν τη διάλυση, με αμφίβολη την είσοδό του στη Βουλή, διέκοψε τον κατήφορο, ενίσχυσε την παράταξη σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις πολιτών, την ίδρυση της ΔΗ.ΣΥ. και τη συμμετοχή του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ σε αυτήν.

Του Ευρυπίδη Κουκιαδάκη

«Ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορεί να τα καταφέρει, ενώ οι περισσότεροι, κυρίως όσοι έχουν βαριές ευθύνες για την κρίση (και όχι για τη διαχείρισή της), την κατάρρευση και την κατασυκοφάντηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ή «πήραν τα διάπατα», αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες «πολιτείες» ή (την) περίμεναν στη γωνία.

Όμως, δεν αρκέστηκε σ' αυτό, παρά τις εισηγήσεις για το αντίθετο, δεν βολεύτηκε στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΣΥ., αν και δεν είχε το άγχος της εισόδου στη Βουλή και τον κίνδυνο της διάλυσης.

Έβαλε το εμείς πάνω από το Εγώ (σεβόμενη την οικογενειακή της παράδοση), αδιαφορώντας για το προσωπικό «ρίσκο».

Με την τελευταία πρωτοβουλία της, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα, την εκλογή δηλ. ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης από τους πολίτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, με απόλυτη διαφάνεια και την εγγύηση της επιτροπής Αλιβιζάτου στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες πολίτες υψηλού κύρους και 7000 εθελοντές, παρά το ότι η ίδια κατηγορήθηκε ότι έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο, φαίνεται πως το «άλογο» ωθεί το κάρο, μπορεί με δυσκολία και πολλά εμπόδια, αλλά η πρωτοβουλία δικαιώνεται και η ίδια πιστώνεται, ούτως ή άλλως, την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία.

Ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, πρόταση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ., καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου αναμφισβήτητου ήθους, προσωπικού και επιστημονικού κύρους και οι άξιοι συνεργάτες του εγγυώνται το αυτονόητο, το αδιάβλητο των διαδικασιών, ζητούμενο στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, τότε που το «νέο» ήταν απασχολημένο αποκλειστικά με τον έλεγχο των κομματικών οργάνων.

Η αναμενόμενη μαζική συμμετοχή και η ισχυρή εντολή (από την πρώτη Κυριακή) εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος, την ανανέωση, την ενότητα και τη συνέχεια της Δημοκρατικής παράταξης, η οποία με τη σειρά της μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή και σταθερή πορεία της χώρας στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές της Κυριακής, όποιον και αν ψηφίσουμε, συμμετέχουμε στην αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης, η οποία αφορά τη χώρα και την προοπτική της».

Σχόλια