default-image

Οι Ρομά της Ελλάδας ζητάμε ένα καλύτερο αύριο

Κρήτη
Οι Ρομά της Ελλάδας ζητάμε ένα καλύτερο αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Σύλλογοι Ρομά της Κρήτης και η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ" συνδιοργανώνουν διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου στη 13.00 το μεσημέρι. 

Σκοπός της  σύσκεψης είναι να ενημερωθούν όλοι οι φορείς για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ρομά (στέγαση, εκπαίδευση, υγεία, εργασία) καθώς και προβλήματα της καθημερινότητας τους (ένδυση, υπόδηση, διατροφή). 

Οι Σύλλογοι Ρομά της Κρήτης σε συνεργασία με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ" επιδιώκουν την επίλυση των προβλημάτων αυτών με την συμβολή του τοπικού και ευρύτερου κρατικού φορέα.

 Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Νίκος Μυλωνάς, αναγνώρισε τα λάθη του παρελθόντος από τους ίδιους, είπε πως δεν υπήρχε μέχρι σήμερα σοβαρή εκπροσώπηση των Ρομά λόγω των πολλών φυλών που ανήκουν και της επιφυλακτικότητας τους και αναφέρθηκε στη δυνατότητα που τους δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθούν πριμοδοτούμενοι στον κοινωνικό ιστό.

''Ζητάμε ένα καλύτερο αύριο, ένα σοβαρό διάλογο και σχεδιασμό για εμάς και τα παιδιά μας, στο τετράπτυχο: στέγαση, εκπαίδευση, υγεία, εργασία'' είπε ενδεικτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News