default-image

«Τα Επιμελητήρια είναι η φωνή και η δύναμή μας»

Απόψεις
«Τα Επιμελητήρια είναι η φωνή και η δύναμή μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκλογές για το Επιμελητήριο Ηρακλείου πλησιάζουν και οι υποψήφιοι καλούνται να κάνουν έναν απολογισμό για τις επιχειρήσεις της πόλης, αλλά και την οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια.

Γράφει ο Νίκος Γκοντές

Φίλες και φίλοι,

αν κάτι μάθαμε στη διάρκεια αυτών των δύσκολων χρόνων, είναι ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήρωσαν ακριβά την οικονομική κρίση.

Παρά τις δυσκολίες και τις τεράστιες θυσίες, οι επιχειρήσεις αυτές κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες.

Για πόσο ακόμα όμως θα παλεύει ο καθένας μόνος του;

Ο ρόλος των Επιμελητηρίων είναι νευραλγικός. Είναι η φωνή και η δύναμη μας για να αντιμετωπίσουμε την φορολογική λαίλαπα αλλά και τις καθημερινές, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κεντρικού κράτους. Είναι ο συνδετικός κρίκος με το κράτος και ο μόνος τρόπος να ακουστεί η φωνή μας.

Με το σκεπτικό πως στην κρίση κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του, αποφάσισα να συμμετάσχω στις εκλογές για το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τον συνδυασμό «Επιμελητηριακή Σύμπραξη».

Επειδή ξέρω τι χρειάζονται οι επαγγελματίες και κυρίως, γνωρίζω καλά την βοήθεια που μπορεί να παράσχει ο θεσμός του επιμελητηρίου. Από τα μικρά και καθημερινά στις συναλλαγές με τον δήμο ή την περιφέρεια, μέχρι την ανάπτυξη μιας επιχείρησης έξω από τα όρια του νομού μας.

Όπως είπε και ο πρόεδρος του συνδυασμού Μηνάς Μελισσείδης «σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς».

Μακριά από παρατάξεις και κόμματα μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ εμείς οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βγούμε μπροστά. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πάει μπροστά ο τόπος μας.

Δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσει ο καθένας από εμάς στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Σημασία έχει να συμμετάσχουμε μαζικά, να δυναμώσουμε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, τον μεγαλύτερο φορέα επιχειρηματικότητας της Κρήτης. Εμείς είμαστε το κέντρο της περιφέρειας μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News