default-image

Λ.Σαμόλης: Στα 0,96-0,97 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Κρήτη
Λ.Σαμόλης: Στα 0,96-0,97 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «στόχαστρο» των δανειστών το επίδομα θέρμανσης με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να το παίρνουν πολύ λιγότερα νοικοκυριά.

Το αρχικό κονδύλι ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ, αλλά φέτος μετά από δύο περικοπές, θα πέσει κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, με δραματική μείωση του χορηγούμενου επιδόματος αλλά και του αριθμού των δικαιούχων του.

Η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Τα κριτήρια διαμορφώνονται σύμφωνα με πληροφορίες ως εξής:

- Άγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

- Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. 

Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Λ.Σαμόλης: Στα 0,96-0,97 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Αναφορικά με την κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης ο πρόεδρος των βενζινοπωλών νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, λέει στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ότι η ζήτηση έχει ξεκινήσει ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες, με τη μέση τιμή ακόμα να διαμορφώνεται κάτω από το 1 ευρώ.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων επαναλαμβάνει επίσης την πρόταση του κλάδου περί μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, καθώς η ακριβή τιμή του προϊόντος δεν είναι αποτρεπτική μόνο για τους καταναλωτές, αλλά πλήτει και τα έσοδα του κράτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News