default-image

«Η Αριστερά αγιάζει τα μέσα...»

Κρήτη
«Η Αριστερά αγιάζει τα μέσα...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χρόνια περνάνε, οι εποχές αλλάζουν και οι άνθρωποι φεύγουν, όμως εκείνο που παραμένει αναλλοίωτο είναι ο σκοπός και τα μέσα που πάντοτε χρησιμοποιούσαν για την επιβίωση, την εκμετάλλευση και την επικράτησή τους.

του Μαρίνου Παττακού

Είναι γνωστή από την ιστορία η συνήθεια της Παπικής εκκλησίας, ότι τα παλιά χρόνια μοίραζε συγχωροχάρτια με υλικά ανταλλάγματα για να δίνει άφεση αμαρτιών σε εκείνους που ήθελαν να συγχωρεθούν και να μην τιμωρηθούν για τα ανομήματά τους.

Το σύστημα αυτό έφερνε πολλά κέρδη και στα τέλη του Μεσαίωνα το είχαν καθιερώσει παντού, για να μαζεύουν χρήματα λέγοντας στους πιστούς ότι είναι ένα μέσο για καλό σκοπό, παροτρύνοντάς τους να βοηθήσουν τις Σταυροφορίες.

Από αυτά λοιπόν τα συγχωροχάρτια βγήκε και παρέμεινε η παροιμιώδης φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και την λέμε όταν κάνουμε κάτι που δεν είναι νόμιμο ή ηθικό και επειδή γίνεται για ιερό σκοπό, επιτρέπεται να γίνει.

Όσοι παρακολούθησαν τις προηγούμενες ημέρες τη συζήτηση της Βουλής, σίγουρα έμειναν κατάπληκτοι από την προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρουστεί όχι μόνο με την αντιπολίτευση αλλά κυρίως με τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα.

Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό για τους αμήχανους τηλεθεατές, βλέποντας την επίμονη αγωνιώδη προσπάθειά τους να πείσουν τους Έλληνες, ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, εγκαλώντας την αντιπολίτευση και τα «συκοφαντικά», «συστημικά» μέσα ενημέρωσης ότι ψεύδονται.

Έκπληκτοι έμειναν οι Έλληνες βλέποντας με πόση ευκολία βάπτισαν το μνημόνιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, σε πρόγραμμα παροχών της Θεσσαλονίκης…

Το πλέον εντυπωσιακό ήταν ότι η χώρα έτσι απλά βγαίνει από την επιτροπεία και το μνημόνιο θα τελειώσει το 2018, την ώρα που τα περιλαμβανόμενα μέτρα, σύμφωνα με εκείνους που το έχουν διαβάσει, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το έτος 2019 και η παράταση της λιτότητας θα συνεχιστεί με νέα μέτρα μέχρι το έτος 2022.

Κατηγόρησαν την αντιπολίτευση ότι αποκρύπτει τα ευεργετικά για το λαό μέτρα - αντίμετρα, αποφεύγοντας να αναφερθούν στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την αύξηση της φορολογίας που θα ακολουθήσει.

Μεταξύ των άλλων είπε ο πρωθυπουργός πότε θα γίνουν εκλογές, δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2019, ούτε καν τον Μάιο του 2019 μαζί με τις Ευρωεκλογές και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πότε θα γίνουν εκλογές δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα, γιατί ο πόλεμος με την αλήθεια στην Ελλάδα έχει γενικευτεί και τα συμπεράσματα είναι δύσκολα.

Όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να το παραδεχτούμε ότι σήμερα η Αριστερά γράφει ιστορία στην Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και οι ευρωπαϊκοί λαοί και λοιποί δανειστές τα χρήματα που έδωσαν τα θέλουν πίσω, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος.

Εκείνο που γνωρίζουμε και εμείς και εκείνοι, είναι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης είναι φανερό ότι δεν υπήρχε περίπτωση τα μέτρα που επιβάλλονται με το 4ο μνημόνιο, να μπορούσαν να περάσουν με καμιά κυβέρνηση στην Ελλάδα, παρά μόνο με την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Γι' αυτούς τους λόγους η συγκυβέρνηση της Αριστεράς ψήφισε με τόση ευκολία το τέταρτο ελληνικό ιστορικό μνημόνιο, για να πάνε ακόμη καλύτερα τα πράγματα και να ανοίξει νέα περίοδος ευημερίας, λαμβάνοντας υπόψη τους τα παρακάτω:

- Δεν υπάρχει πρόβλημα που κάνουν τα αντίθετα απ' όσα λένε.

- Δεν πειράζει που εφαρμόζουν τα αντίθετα από εκείνα που πιστεύουν.

- Δεν φοβούνται το αναμενόμενο πολιτικό κόστος που θα προκύψει.

Η Αριστερά «αγιάζει τα μέσα» για να πετύχει τον «ιερό» σκοπό της, που είναι η παραμονή της στην εξουσία, δήθεν για την σωτηρία της πατρίδας μας, ελπίζοντας ότι αργότερα μπορεί να πάρει συγχωροχάρτι από τους Έλληνες…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News