default-image

Οι ιπτάμενοι και οι... αφανείς ήρωες

Απόψεις
Οι ιπτάμενοι και οι... αφανείς ήρωες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πιλότοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι ακόμα και σε περίοδο ειρήνης βρίσκονται σε... εμπόλεμη κατάσταση, οι "Αετοί του Αιγαίου", όπως τους αποκαλούν, αποτελούν το καμάρι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι φύλακες των αιθέρων μας, οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι του κόσμου! Καθημερινά ζουν μέσα στον κίνδυνο, με θάρρος, τόλμη και αυτοθυσία. Δίπλα τους όμως βρίσκονται οι αφανείς ήρωες, εκείνοι που αν δεν δώσουν το ΟΚ, οι πιλότοι δεν μπορούν να απογειώσουν τα αεροπλάνα.

Οι τεχνικοί ή "Υπόλογοι", όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν, μοχθούν και καταφέρνουν, με τις όποιες καιρικές συνθήκες, να παρέχουν ετοιμοπόλεμα μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη, με υψηλό επαγγελματισμό και άμεση επαφή με το ιπτάμενο προσωπικό.

Είναι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι δίχως τη δική τους προσπάθεια, το μόχθο και την αφοσίωσή τους, καμία πτήση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί...

Ένας ιπτάμενος γράφει γι' αυτούς:

«"Υπόλογος!" Το Ιερότερο πρόσωπο της Καριέρας μου! Έχω πει αρκετές φορές διάφορα για κάποιους! Όμως ειλικρινά, δεν θυμάμαι αν για το ιερότερο πρόσωπο της καριέρας μου είπα! "ΥΠΟΛΟΓΟΣ!" Και μόνο το όνομα μαρτυρά την "Ιερότητά του!

"ΥΠΟΛΟΓΟΣ" Ιερή και Θεία, για μένα λέξη, που εννοεί ευθέως αυτόν που οφείλει να λογοδοτήσει για μία πράξη του ή ενέργειά του! Όποιος ξέρει βαρύτερο και υπευθυνότερο χαρακτηρισμό να μου το πει!

Γι' αυτό μη διανοηθεί κανείς για τούτο μου το "εκθείασμα" να με ψέξει! Ήταν το τελευταίο πρόσωπο, που έβλεπα στη Γη, πριν φύγω για τα Ουράνια....και το πρώτο που αντάμωνα στην εκ νέου επαφή μου με τη Γη! Και στον πηγαιμό και στο γυρισμό, πάντοτε έβλεπα το πρόσωπό του κατακλυσμένο από συναισθήματα, με κυρίαρχα την Ανησυχία, την Αγωνία, την Αγαλλίαση, την Ανακούφιση!

Τον είδα πολλές φορές να με κατευοδώνει και να με "Σταυρώνει" και άλλες να με καλωσορίζει και να δακρύζει! Δεν θέλω να συνεχίσω, δεν πρέπει να συνεχίσω! Δε μπορώ να συνεχίσω! Μακάρι νά 'μουνα ζωγράφος υψηλής τεχνικής για να αποδώσω σε μια προσωπογραφία μου, την Ιερότητα αυτού του προσώπου, με τα κυρίαρχα συναισθήματά της, όπως εγώ τα είδα και όπως τα βίωσα στο Αεροπορικό μου Οδοιπορικό!

Μη μου παραπονεθούν οι μηχανικοί που ώρες και ώρες πετάξαμε μαζί, σε αποστολές κι αποστολές, γιατί αυτοί ήταν δυο φορές "Υπόλογοι!".

Ο "ΥΠΟΛΟΓΟΣ" λοιπόν ήταν ένα Ιερό πρόσωπο για όλους εμάς και οφείλουμε να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι έκανε για μας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News