default-image

Γ.Τζωρτζάκης: Όχι σε αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ

Κρήτη
Γ.Τζωρτζάκης: Όχι σε αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση προκαλεί η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ  και του προέδρου του Θεοφάνη Κουρεμπέ, που στην προσπάθεια του να διαψεύσει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Τύπου περί αύξησης των ασφαλίστρων , ομολογεί πως:  ''Ο Οργανισμός εξετάζει σενάρια νέων κινδύνων και καλύψεων, καθώς και την επιβάρυνση που μπορεί να έχουν στο ασφάλιστρο. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η αναλογιστική μελέτη του 2014, που πρότεινε αύξηση του ασφαλίστρου κατά περίπτωση από 4% σε 5%, μελετώντας συγκεκριμένες παραμέτρους''.

Για επιβαρύνσεις δυσανάλογες με το εισόδημα των παραγωγών κάνει λόγο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 στα πλαίσια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του σταθμού.

Επισημαίνει για άλλη μία φορά το ρόλο του ΕΛΓΑ και διευκρινίζει πως αυτός μέχρι σήμερα στέκεται αλληλέγγυος στο πλάι των αγροτών.

Αναφορικά με την κάθοδο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, επανέλαβε, ότι χωρίς λύσεις στα προβλήματα των παραγωγών η επίσκεψη δεν έχει ουσία, καθώς οι ανακοινώσεις του για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ μπορούν να γίνουν από την Αθήνα χωρίς να προκαλούνται οι αγρότες.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει και η σύσκεψη όλων των φορέων του κλάδου στο Ηράκλειο προκειμένου οι εκπρόσωποι τους να καθορίσουν τη στάση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News