Απόψεις

Η μετριότητα δε φέρνει ποτέ ανάπτυξη

Σε αυτή τη χώρα διαχρονικά προσπαθούσαμε να κατακτήσουμε το πεδίο των εντυπώσεων, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα, μιας και η παρούσα κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για κάτι διαφορετικό.

Τελικά είναι νόμος. Η μετριότητα ποτέ δε φέρνει την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Σε αυτή τη χώρα διαχρονικά προσπαθούσαμε να κατακτήσουμε το πεδίο των εντυπώσεων, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα, μιας και η παρούσα κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για κάτι διαφορετικό.

Οι άδειες των καναλιών έφεραν και πάλι στο προσκήνιο αυτό ακριβώς, δηλαδή δύο στρατόπεδα να παλεύουν μέσα από συζητήσεις γεμάτες θύμο και ύβρεις.

του Μάνου Δασκαλάκη

Όλες αυτές τις μέρες έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει τα πάντα. Πάντοτε ήθελα να ακούω αλλά και να σέβομαι όλες τις απόψεις... Άλλωστε αυτό απαιτεί κάθε δημοκρατική λογική. Βέβαια και πάλι οι γνωστοί άγνωστοι ξαναχτύπησαν με τις λογικές του σωρού. Όλοι στο ίδιο καζάνι με αλατοπίπερο τη φράση «καλά να πάθουν». Καλά να πάθουν γιατί; Που σήμερα είναι προ των πυλών μια ακόμα μεγάλη φουρνιά ανέργων - δημοσιογράφων, τεχνικών και γενικότερα εργαζομένων στο χώρο το Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης;

Στα social media διαβάζεις πλέον τα πάντα, μιας και ο καθένας γράφει το "μακρύ του και το κοντό του" αδιαφορώντας για τον εφιάλτη που βιώνουν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και οι οικογένειές τους. Στο όνομα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έχοντας στο μυαλό ορισμένοι συγκεκριμένους δημοσιογράφους, αναθεματίζουν καθετί που αφορά τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι γνωστοί "Ελληναράδες" - ευτυχώς ελάχιστοι - βρήκαν το χώρο για τις ψευτοαναλύσεις τους.

Κύριοι, η κοινωνία σάς έχει μάθει πλέον. Εδώ στην Κρήτη οι δημοσιογράφοι, οι εικονολήπτες, οι τεχνικοί, οι σκηνοθέτες αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στην ντόπια δημοσιογραφία είναι μαχητές, που στόχο έχουν όλα αυτά τα χρόνια την ανάδειξη των προβληματισμών της τοπικής κοινωνίας, για να πάψει πλέον η ελληνική περιφέρεια να είναι ο φτωχός συγγενής σε ένα διαχρονικά αθηνοκεντρικό κράτος.

Και πιστέψτε με, τα βήματα που έχουν γίνει ισοδυναμούν με άλματα που μεταφέρουν στην Αθήνα την απελπισμένη αλλά και γεμάτη ελπίδες φωνή της ελληνικής επαρχίας. Σε κάθε χώρο υπάρχουν τα πάντα - άλλωστε αυτή είναι η δομή κάθε ανεπτυγμένης κοινωνίας.

Επειδή λοιπόν η "λογική" της ελληνικής αλητείας κάποιων έχει βρει πάλι έδαφος, να ξέρουν ότι πότε χωρίς ψυχραιμία δεν υπήρχε αίσια έκβαση. Ας σκεφτούμε λοιπόν όλοι με σύνεση...

Άλλωστε όλοι αυτοί κάνουν πάλι θόρυβο επειδή δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα. Είναι γνωστό δε ότι η μετριότητα ποτέ δεν έφερε την ανάπτυξη και την ευημερία σε αυτό τον τόπο. Αύριο θα λένε ακριβώς τα ίδια για έναν άλλο χώρο εργαζομένων, γιατί πολύ απλά για όλους αυτούς του "λίγους" η μιζέρια είναι τρόπος ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια