Απόψεις

Περί ευθανασίας… και όχι μόνο

Με μεγάλη μου λύπη, άκουσα πριν λίγες ημέρες τον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ενός μικρού κόμματος (που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τερματίζει σιγά-σιγά την παρουσία του στη Βουλή), Σταύρο Θεοδωράκη, να δηλώνει με αναίδεια, ότι το κόμμα του θα φέρει για συζήτηση στη Βουλή πρόταση νόμου που θα νομιμοποιήσει στην Ελλάδα την ευθανασία.

Και όλα αυτά με αφορμή την ανίατη ασθένεια και την απόφασή του να προχωρήσει σε ευθανασία σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Ελβετίας, ένας δημοσιογράφος της Αθηναϊκής κοινωνίας.

Και αναρωτιέμαι πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ακόμα το Κοινοβούλιό μας.

Τον Δεκέμβριο του 2015 τα 2/3 του Κοινοβουλίου ψήφισαν νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, κάτι ανεπίτρεπτο για τα ορθόδοξα ήθη του λαού μας, γκρεμίζοντας τις παρακαταθήκες που μας μεγάλωσαν οι γονείς μας, και οι γέροντές μας.

Με μεγάλη μου έκπληξη είδα τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κ. Φώφη Γεννηματά, να ψηφίζουν αυτό το νόμο-έκτρωμα.

Τα μόνα κόμματα που αρνήθηκαν να στηρίξουν αυτό το νόμο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Ντράπηκα σαν άνθρωπος, σαν άνδρας, σαν κληρικός, σαν Κρητικός.

Τις επόμενες ημέρες τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές μας;

Τη νομιμοποίηση της αυτοκτονίας; Πόσο χαμηλά θα πέσει ακόμα το Κοινοβούλιο;

Σαν Κρήτες έχουμε μάθει να παλεύουμε στη ζωή μας και τις καλές μέρες, αλλά και τις δύσκολες ημέρες από ασθένειες και από άλλα προβλήματα της ζωής μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Καμία σκέψη για αυτοκτονία ή αυτοδικία ή τρόπο να κάνουμε κακό στον εαυτό μας.

Με θάρρος, Μιχαήλ Αναστασάκης

(εφημέριος Γωνιών-Καμαριώτη Μαλεβιζίου)

Σχόλια