default-image

Ν Μαριάς: Το δόγμα Σόιμπλε ευθύνεται για τις στρατιές των άνεργων νέων

Απόψεις
Ν Μαριάς: Το δόγμα Σόιμπλε ευθύνεται για τις στρατιές των άνεργων νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες 4/7/2016 για το ζήτημα της εκρηκτικής διάστασης που έχει λάβει η ανεργία των νέων ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στηλίτευσε την πολιτική λιτότητας που έχουν επιβάλλει Μέρκελ και Σόιμπλε, πολιτική η οποία αποτελεί βασική αιτία για τη μαζική ανεργία των νέων.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η Ε.Ε. έχει γεμίσει από στρατιές φτωχών και ανέργων. Ήδη υπάρχουν πάνω από 4,2 εκατομμύρια άνεργοι νέοι. Η ανεργία των 21 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, όπως και η ανεργία των νέων οφείλεται στη μερκελική λιτότητα και στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή. Επομένως τα μέτρα για τη μείωση της ανεργίας των νέων, όπως η εγγύηση για τη νεολαία και η πρωτοβουλία για την απασχόληση νέων δεν πρόκειται να αποφέρουν καρπούς όσο τα κράτη-μέλη μένουν πιστά στις οδηγίες του Σόιμπλε για σκληρή πολιτική λιτότητας.»

O Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη Επίτροπο κυρία Τάισεν συνέχισε: «Έτσι κυρία Επίτροπε, κα Τάισεν παρότι  εφαρμόζετε ως Κομισιόν το δόγμα Σόιμπλε τελικά ο ίδιος ο Σόιμπλε σας αδειάζει, σας ασκεί επιπλέον κριτική και σας βγάζει κόκκινη κάρτα επιχειρώντας να σας φορτώσει τις αποτυχίες της δικής του οικονομικής πολιτικής που μετέτρεψε τον Ευρωπαϊκό Νότο και ιδίως την Ελλάδα σε χώρο μαζικής ανεργίας.»

Ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον κα Τάισεν το ποσό των 6,2 δις ευρώ είναι ψίχουλα προκειμένου να μπορέσουν έστω να απαλύνουν τις δυσμενείς κοινωνικές συνέπειες της ανεργίας των νέων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News