default-image

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για τους πρόσφυγες

Κρήτη
Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για τους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσφατη αποβίβαση 112 προσφύγων στην περιοχή μας, η σύλληψη  και η μεταφορά τους στο κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης (με μετέπειτα πορεία τον εγκλεισμό σε κέντρο κράτησης και την απέλαση τους στην Τουρκία) και το κύμα ανθρωπισμού που εκφράστηκε από τους συμπολίτες μας στο Μεραμπέλλο που πρόσφεραν απλόχερα ότι είχαν και δεν είχαν γι΄ αυτούς τους ανθρώπους, είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε το  θυμό και ντροπή μας για την τακτική που έχει αποφασιστεί από τις χώρες της Ε.Ε. για το θέμα, με τον εγκλεισμό των νεοεισερχόμενων στη χώρα μας προσφύγων και μεταναστών σε κλειστά κέντρα κράτησης, με  τις επερχόμενες απελάσεις και επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε αβίωτες συνθήκες στη χώρα μας.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που καταπατά τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των προσφύγων - μεταναστών, όπως καταγγέλλουν και διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ, η Διεθνής Αμνηστία και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα , διαμορφώθηκε μετά και εξ αιτίας της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και του πρόσφατα ψηφισμένου ελληνικού νόμου για το προσφυγικό.

Ζητούμε την ακύρωση και μη εφαρμογή της απάνθωπης  συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και του ελληνικού νόμου για να αποτραπούν ο εγκλεισμός  και οι απελάσεις προσφύγων-μεταναστών.

Ζητούμε κατάλληλα κτίρια και δομές για στέγαση, σίτιση, περίθαλψη εκπαίδευση για τα παιδιά. Όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στρατόπεδα εγκλεισμού.

Στηρίζουμε τους αγώνες που δίνουν οι πρόσφυγες-μετανάστες σ' όλη την Ελλάδα για να ανοίξουν τα σύνορα, ενάντια στον εγκλεισμό τους, ενάντια στις απελάσεις.

Καταγγέλλουμε τις πολεμικές συρράξεις και συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής και ζητούμε να πάψει η παροχή διευκολύνσεων επί ελληνικού εδάφους και κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική επιχείρηση εκτός των συνόρων.

Καλούμε τους φορείς και τους πολίτες του τόπου  μας να εκφράσουν με ψηφίσματα και υπογραφές την αντίθεση τους στην απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και τη συμπαράσταση τους στο αίτημα για άνοιγμα ασφαλών διόδων διέλευσης έτσι ώστε οι πρόσφυγες να μπορέσουν να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν για να ζήσουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News