Απόψεις

Ενενήντα εννιά χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Όλοι μας ξέρουμε πώς αντέξαμε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Ξέρουμε τις θυσίες των πατεράδων μας. Τις ζωές που χάρισαν στην ατέλειωτη αντίσταση κατά του κατακτητή. Το αίμα που έχυσαν. Τις σπονδές που γενναιόδωρα προσφέρανε για τις ανάγκες του αγώνα. Τη φλόγα της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης που δεν έσβησε ποτέ. Τους υπέροχους ηγέτες όλων των επαναστάσεων. Και τις ανιδιοτελείς συμμαχίες στους φωτισμένους κύκλους, κυρίως της τότε ακόμα ζωηρής Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δεν είμαστε, όμως, καθόλου βέβαιοι ότι θα αντέξουμε τα ενενήντα εννιά χρόνια των διαδοχικών μνημονίων, που υπέγραψε και υπογράφει ακατάπαυστα η «πρώτη φορά Αριστερά» στην κυβέρνηση. Παρά τις απίστευτες παραινέσεις για υπομονή και εγκαρτέρηση μιας υπερώριμης και απόστρατης "επαγγελματικά" ηθοποιού του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί δεν έχει καμία λογική. Γιατί δεν έχει κανένα ιστορικό προαπαιτούμενο. Γιατί δε θα το θελήσει ο ελληνικός λαός. Και γιατί ο Αλέξης και η παρέα του θα φύγουν με δημοκρατικές διαδικασίες προτού καν προλάβουν να παραιτηθούν. Όχι ως παρένθεση όπως πίστευε ένα κομμάτι της συντηρητικής παράταξης. Αλλά μετά από μια πλήρη δοκιμασία της σημερινής κυβερνητικής ομάδας στο σύνολο των κεφαλαίων μιας κυβερνητικής δράσης.

Δεν έχει καμιά λογική αυτό που μας έχουν επιβάλει οι Ευρωπαίοι και πειθήνια ακολουθεί ο Αλέξης. Όλοι ξέρουμε πως η ανάπτυξη απαιτεί την εκπλήρωση δύο προϋποθέσεων.

Η πρώτη: Επενδύσεις. Πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Η δεύτερη: Αύξηση του εισοδήματος των πολιτών για να απορροφήσει την προσφορά από τη διεύρυνση του παραγωγικού μηχανισμού.

Με εξαίρεση τις επενδύσεις που στηρίζονται στα ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν υπάρχει ελπίδα να προσέλθουν στην οικονομία της Ελλάδας άλλοι επενδυτές. Όλα είναι θολά. Και ρευστά. Από τη δημοσιονομική πολιτική έως τα πολιτικά πράγματα.

Δεν υφίσταται κανένα ιστορικό προαπαιτούμενο αντίστοιχο με εκείνο με τη σκοτεινή περίοδο της Τουρκοκρατίας. Αρκετοί Έλληνες είχαν βρει διεξόδους για οικονομική δραστηριότητα στο εξωτερικό και με το όνειρο επιστροφής στην Ελλάδα. Τα εκατό χρόνια λιτότητας που μας διασφαλίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα διώξουν τους Έλληνες από την Ελλάδα. Χωρίς τα αναγκαία συστατικά στοιχεία για το νόστιμο ήμαρ. Η Ελλάδα θα είναι μία έρημη χώρα. Όχι μόνο η οικονομία της.

Είμαστε αποφασισμένοι για το αντίθετο;

.

Σχόλια