default-image

Θα τα ψηφίσουν πάλι όλα

Απόψεις
Θα τα ψηφίσουν πάλι όλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο το βράδυ αργά, οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα υπερψηφίσουν το πιο πρόσφατο μνημονιακό νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να λείψει κανένας τους. Με αυτή την πράξη τους θα έχουν επικυρώσει νομοθετικά κείμενα 7.500 σελίδων. Και 2.350.000 λέξεων. Κάποιοι, φυσικά, ανεβάζουν τον αριθμό των λέξεων. Αυτό, όμως, έχει πολύ μικρή πρακτική σημασία. Ενδιαφέρον έχει αυτός ο πρωτόγνωρος και θεόρατος όγκος διατάξεων και λέξεων.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Οι 153 βουλευτές με την ψήφο τους θα έχουν επιδοκιμάσει:

-Την καταιγιστική επιβολή ατέλειωτων έμμεσων φόρων. Που, όπως είναι γνωστό, χτυπούν τα φτωχότερα στρώματα και τη μεσαία τάξη. Φορολογούν ό,τι κινείται. Φορολογούν ό,τι πετάει. Φορολογούν ό,τι αναπνέουμε.

-Την αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Τουλάχιστον 500.000 οικογένειες θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ. Ενδεχομένως και πολλαπλάσιο.

-Την εκχώρηση των τραπεζικών δανείων σε ξένους κερδοσκοπικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς. Όχι μόνον τα "κόκκινα" δάνεια. Όποια επιλέξουν οι κερδοσκόποι.

-Τη δημιουργία ενός σούπερ ταμείου εκατονταετούς διάρκειας, που θα συλλέξει τα χρυσαφικά και τα ασημικά της χώρας. Σε αυτό θα υπαχθούν όλες οι μεγάλες εταιρείες του Δημοσίου και τα σημαντικότερα ακίνητά του. Όπως το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Κάτω από το σφιχτό εναγκαλισμό των δανειστών-εταίρων.

-Το διαρκές Μνημόνιο με τον αυτόματο δημοσιονομικό "κόφτη". Θα κουρεύει μισθούς και συντάξεις. Κυρίως. Δηλαδή, την υλοποίηση ενός σταθερού οράματος του Σόιμπλε. Που το είχε σχεδιάσει εδώ και καιρό.

-Την προδικασία και διαδικασία της αγωγής και ψήφισης αυτού του τερατώδους νόμου. Χωρίς ουσιαστικό διάλογο. Χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των βουλευτών. Μόνον με κάποιους γραφικούς από τη μεριά τους. Που διατυπώνουν μόνον γελοία επιχειρήματα.

Παρακαλώ μην εκπλαγείτε. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα φέρουν και άλλες τροπολογίες. Με "κόφτες και τσεκούρια". Και με τη δημιουργία θέσεων για τις παρέες τους. Για να παίζουν. Και να μας εμπαίζουν.

Ο Σόιμπλε δήλωσε για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό ότι δεν ανησυχεί για την Ελλάδα. Κάτι θα ξέρει παραπάνω. Θα του τα έχουν δώσει όλα. Και θα τα έχουν εγγυηθεί προσωπικά.

Έτσι, όμως, η Ελλάδα θα περπατάει καθημαγμένη και περιθωριακή. Κανείς δεν την υπολογίζει. Ούτε την εμπιστεύεται.

Εμείς, όμως, επιμένουμε να ελπίζουμε. Γιατί αυτός ο λαός έχει δυνάμεις, που δεν έχουν εξαντληθεί. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News