Απόψεις

Δώστε λύση για τα ετοιμόρροπα... χθες!

"Ενώ όλοι οι δείκτες της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν πάρει τον κατήφορο, αυτός είναι ο μόνος δείκτης που έχει σταθερή και ανοδική πορεία".

του Νικόλα Αγγελίνου

Ο δείκτης στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου, δεν είναι άλλος από αυτόν που φανερώνει τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Κρήτη, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Οι οικοδόμοι διαμαρτύρονται -με το δίκιο τους- για το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα (16/5) στην "καρδιά" της πόλης κι έστειλε τέσσερις εργάτες, οι οποίοι ήρθαν από τη Ρόδο στην Κρήτη για να βγάλουν τα προς το ζην και κατέληξαν στο Νοσοκομείο. Ο νεαρότερος εξ' αυτών, μάλιστα, δίνει τη δική του "μάχη" στην Εντατική, όπου νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Εκτός, ωστόσο, από την εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, που καταγγέλονται από το Συνδικάτο Οικοδόμων ως αιτίες πρόκλησης των εργατικών ατυχημάτων, εμείς οφείλουμε να επικεντρώσουμε στο θέμα, το οποίο ειδικά για την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, αποτελεί -όπως αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα- ζήτημα ζωής και θανάτου. Μιλάμε, φυσικά, για τη στατικότητα των ετοιμόρροπων κτιρίων που βρίσκονται -κυρίως- εντός των τειχών της πόλης.

Κάθε ένας από τους αρμόδιους "νίπτει τας χείρας του", κάθε φορά που η "κακιά η ώρα" θα φέρει κάποιο -παρόμοιο με το χθεσινό- ατύχημα. Χωρίς να υποτιμούμε τη δυσκολία υπέρβασης των σκοπέλων που ορθώνει η ελληνική γραφειοκρατία, εμείς από τη δική μας πλευρά, ακόμα κι αν έχει "μαλλιάσει" η γλώσσα μας, δεν μπορούμε παρά να το... φωνάξουμε ακόμη μια φορά: Δώστε λύση στο πρόβλημα με τα ετοιμόρροπα κτίρια, χθες!

Σχόλια