default-image

Ποιος είναι ο επόμενος;

Κρήτη
Ποιος είναι ο επόμενος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει το εξώφυλλο της εφημερίδας Νέα Κρήτη. Ποιος είναι ο επόμενος, είναι το ερώτημα που θέτει η εφημερίδα.

Σε μαύρο φόντο οι φωτογραφίες των 3 ανθρώπων που έχασαν απροσδόκητα τη ζωή τους στο τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στην Κρήτη, την Πέμπτη το πρωί, στην εθνική οδό Ηρακλείου Μοιρών, στο ύψος των Δαφνών.

Μύρων Φραγκιαδάκης ετών 36, Μαρία Εφεντάκη ετών 43, Έλλη Καταχανάκη ετών70.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. 5 νεκροί σε 5 μέρες, 6 νεκροί σε μια μόνο εβδομάδα, 28 νεκροί σε 4 μήνες.

Επόμενο εύλογο ερώτημα. Που θα σταματήσει επιτέλους το κακό; Πόσους ακόμη νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε στην άσφαλτο, μέχρι να αποκτήσουμε κυκλοφοριακή συνείδηση και να φτιάξουμε σωστούς δρόμους;

Τα ερωτήματα αμείλικτα και δυστυχώς αναπάντητα.Τι φταίει; Οι δρόμοι; Η κακή οδηγική συμπεριφορά; Τα πλημμελώς συντηρημένα αυτοκίνητα ;Η κακιά στιγμή;

Ο πόνος των ανθρώπων που αποχαιρετούν τους δικούς τους ανείπωτος. Δύσκολο να αποχαιρετάς τον άνθρωπο σου, το γονιό , το παιδί , το φίλο σου. Περίσσια δύσκολο να τον χάνεις έτσι απότομα, ακαριαία. Όσοι μένουν πίσω, ζουν με το πένθος , με το μεγάλο πόνο της απώλειας, της απουσίας, του βίαιου χωρισμού.Καμία απάντηση δεν θα τους λυτρώσει, δε θα ανακουφίσει την ψυχή τους.

Το ερώτημα όμως παραμένει; Ποιος είναι ο επόμενος; Επιθετικό αλλά αληθινό. Στόχος; Να ευαισθητοποιηθούμε και περισσότερο ακόμη να κινητοποιηθούμε όλοι.Μεγαλύτερη προσοχή από τους οδηγούς. Και επιτέλους σωστοί και ασφαλείς δρόμοι από την πολιτεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News