default-image

Α.Στρατάκης: Από 25 – 165 ευρώ η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Κρήτη
Α.Στρατάκης: Από 25 – 165 ευρώ η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η τελική ημερομηνία (από 15 Μαΐου - στις 15 Ιουνίου) υποβολής αίτησης για άμεσες ενισχύσεις από τους αγρότες, καθώς και για ορισμένες αιτήσεις πληρωμής στο πλαίσιο του δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ, δηλαδή της αγροτικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Επίτροπο Γεωργίας  Fill Hogan, που κάνει δεκτό το αίτημα κρατών - μελών της ΕΕ σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλέσει η παραπάνω είδηση, σχολιάζει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος  της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης, αν κι επίσημα η παράταση δεν έχει ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στους παραγωγούς να προσέλθουν έγκαιρα στις ενώσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους αντί της τελευταίας στιγμής καθώς επιπλέον 72 άτομα έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί θα βοηθήσει τους δικαιούχους προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν.

Το ωράριο λειτουργία της ΕΑΣΗ είναι 07.00 το πρωί με 15.00 το μεσημέρι κι αν κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει και απογευματινή βάρδια όπως επίσης και λειτουργία του αρμόδιου τμήματος Σαββατοκύριακο.

Αναφορικά με το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ο ίδιος αναφέρει πως το τιμολόγιο είναι μειωμένο κατά 10%, ξεκινά από τα 25 ευρώ και φθάνει έως τα 165 ευρώ.

Ο κ. Ανδρέας Στρατάκης διεμήνυσε παράλληλα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα περάσει η αδικία σε βάρος των 28.000 νέων αγροτών που αν και υποχρεώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα 6, τώρα μέσω αυτής και πάλι μέσω του ίδιου οργανισμού χάνουν τα δικαιώματα τους.

Έως τις 10 Μαΐου οπότε και συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ θα έχουν ληφθεί και οι οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους, προσθέτει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News