default-image

Ακριβοπληρωμένες φθηνές "μαγκιές"

Απόψεις
Ακριβοπληρωμένες φθηνές "μαγκιές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπου να 'ναι υπογράφουμε. Και μετά θα τα ψηφίσουμε. Και οι εκατόν πενήντα τρεις (και οι πενήντα τρεις!). Η κυβέρνηση θα δείξει ικανοποιημένη. Δε θα λάβει μέτρα παραπάνω από εκείνα που είχε δεσμευτεί από το καλοκαίρι. Κάτι παραπάνω θα προστεθεί. Θα πονέσει! Αλλά όχι πολύ. Γιατί κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν υπερβολές (που τις ενθάρρυνε ή προβόκαρε η κυβέρνηση). Και έτσι τα σχετικά ηπιότερα μέτρα θα τα υποδεχτούμε με κάποια ανακούφιση.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Στο μεταξύ, όλοι θα έχουμε ξεχάσει το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" και όλα τα άλλα μικρά και μεγάλα ψέματα. Η κυβέρνηση θα συγκρίνει τα μέτρα, που τελικά θα μας επιβληθούν, με τα μέτρα που κυκλοφορούν στη φαντασία της κοινής γνώμης και μερίδας του Τύπου. Και θα ζητωκραυγάζει. Αυτά τα επικοινωνιακά, όμως, παιχνίδια αυτή τη φορά δε θα περάσουν. Και να είστε βέβαιοι. Θα καταγραφούν.

Θα καταγραφούν, όμως, και τα επεισόδια στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει η κυβέρνηση. Το πιο τερατώδες; Οι υποκλοπές!

Χθες η τρόικα ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Περίπου το είπαν καθαρά. Κάτω από άλλες συνθήκες θα είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους με τηλεδιασκέψεις. Τώρα, μετά το τελευταίο φιάσκο με τις υποκλοπές των συζητήσεων μεταξύ της Βελκουλέσκου και του Τόμσεν, δεν εμπιστεύονται ούτε καν τους τοίχους του "Χίλτον".

Και κάτι σοβαρό θα είχαν να πουν μεταξύ τους. Προφανώς η απόσταση των θέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας δεν έχει διανυθεί σε επαρκή βαθμό.

Αυτό που είναι, όμως, πιο σοβαρό είναι ο τρόπος που η τρόικα μάς αντιμετωπίζει. Είναι πεπεισμένοι ότι εμείς έχουμε διαπράξει τις υποκλοπές. Εμείς τις οργανώσαμε. Δεν είναι δύσκολο να στήσεις μηχανισμό υποκλοπών κάπου εκεί γύρω στο "Χίλτον". Εμείς φυσικά θα το αρνιόμαστε εσαεί. Δε θα πείσουμε κανέναν. Την κυβέρνηση δεν τη νοιάζει. "Μαγκιά" της άλλωστε.

"Μαγκιά" άλλωστε ομολογημένη από τα πιο επίσημα χείλη. Του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε ανύποπτο χρόνο. Λίγες ημέρες μετά από εκείνο το μακιαβελικό "δημοψήφισμα". Τους τροϊκανούς τους "ακούγαμε" από τότε. Ο άνθρωπος το είπε πεντακάθαρα. Και σώζονται μαγνητοφωνημένες οι σχετικές δηλώσεις του.

Αυτές τις φθηνές "μαγκιές" πληρώνουμε σήμερα. Ακριβά. Πανάκριβα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News