default-image

Σεμινάρια για τη Γραμμική Β

Απόψεις
Σεμινάρια για τη Γραμμική Β

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγαπητοί φίλοι των σεμιναρίων της Γραμμικής Β

του Μηνά Τσικριτσή

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν πολλές δράσεις:

?      Την Τετάρτη 16/3 ήλθαν από τις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό σχολείο με 28 μαθητές για εκπαιδευτική εκδρομή και ζήτησαν από τον Σύλλογο μας να του μιλήσουμε για την πρώτη γραφή της Ευρώπης. Έτσι οργανώσαμε ένα δίωρο μάθημα στο 3ο Λύκειο. Το μάθημα έγινε με μετάφραση στα Γαλλικά, εντυπωσιάσθηκα από το επίπεδο των μαθητών ηλικιών 16-18, που όλα ήταν τρίγλωσσα - στο τέλος όλα έγραψαν μόνα τους τα ονόματα τους και της οικογένειάς τους σε Γραμμική Β γραφή.

?      Την Παρασκευή 18/3 σε 4 ώρες και στο Σάββατο σε 8 συνεχόμενες ώρες, δίδαξα στον Πειραιά σε 24 επαγγελματίες Γραμμική Β, οι οποίοι θέλουν να εγγραφούν στο Σύλλογο μας και να κάνουν παράρτημα στο Πειραιά.

?      Την Κυριακή 20/3 μίλησα ως Πρόεδρος του Σωματείου, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Σωματείων στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Μετά την ομιλία μου με θέμα"Η Κρητομυκηναϊκή Γραφή, η πρώτη γραφή της Ευρώπης, ως φορέας πολιτισμού και ανάπτυξης", η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, αφού να φαντασθείτε πάνω από 200 σύνεδροι ήλθαν να τους γράψω τα ονόματα του σε γραμμική και μου ζητήθηκε να τους οργανώσουμε μετά το Πάσχα ένα διήμερο Σεμινάριο στην Αθήνα.

Τέλος θέλω να σας ενημερώσω ότι στην παρούσα περίοδο οργανώνουμε το τελευταίο σεμινάριο που ξεκινά την Δευτέρα 4-Απρ., όποιος απο εσάς γνωρίζει άτομα που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν παραπέμψετέ τους για ενημέρωση και εγγραφή στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας http://minoikigrafi.gr/.

Καλή Άνοιξη (Ισημερία)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News