default-image

Η διαπλοκή ως "αντίδωρο" της ανικανότητας

Απόψεις
Η διαπλοκή ως "αντίδωρο" της ανικανότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποψινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το μόνο σύνθημα που της απέμεινε. Τη διαβόητη "διαπλοκή". Σε όλα τα άλλα έχει διαπρέψει αρνητικά.

του Αντώνη Βγόντζα

Στην οικονομία; Τα έχει κάνει θάλασσα. Γύρω στα τέλη του 2014 κάτι πήγε να ξεκινήσει και με τους τυχοδιωκτισμούς του Μπ(Β)αρουφάκη ξαναβούλιαξε. Που όπως έλεγε γνωστός παρουσιαστής ειδήσεων σε μεγάλο κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό ήταν ο άνθρωπος που μέσα σε πέντε λεπτά μπορούσε να ισχυριστεί δύο τελείως αντιφατικά πράγματα.

Στην υγεία; Τι έχει μείνει από τους περισπούδαστους υπουργούς της; Στην παιδεία; Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τον "Μπαλτά" της παιδείας. Στα δημόσια έργα και στο περιβάλλον; Στις νέες επενδύσεις; Ο Σκουρλέτης όχι μόνο δεν επέτρεψε κάποια καινούργια επιχειρηματική προσπάθεια, έκλεισε και τις παλιές.

Στη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο; Ο πρωθυπουργός μας δεν ήξερε ότι υπάρχουν σύνορα και στις θάλασσες. Και η χώρα είναι διάτρητη. Και το κύρος μας χαμηλό. Ακόμα και κρατίδια, που δεν έχουν αναγνωριστεί πλήρως, σηκώνουν το μπόι τους εναντίον μας.

Η αποψινή συζήτηση θα ξεχωρίσει. Η κυβέρνηση θα σκανδαλολογεί. Και η αντιπολίτευση θα δείχνει τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στους θεσμούς. Τα ονόματα δύο προσώπων θα κυριαρχούν. Του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Και της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Δε γνωρίζω τι θα προτείνει η αντιπολίτευση. Με αυτά που καταγγέλλονται σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δε νομίζω ότι μπορεί να παραμείνει μέσα στην Εθνική Αντιπροσωπία έστω και στα υπουργικά έδρανα. Πρέπει να φύγει. Δεν είχε και δεν έχει τα προσόντα για να παίξει το ρόλο του "Αρχάγγελου" της κάθαρσης. Άλλωστε και ο προηγούμενος "Αρχάγγελος" είχε κακή τύχη.

Και όσον αφορά στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ας επιστρέψει στα καθήκοντά της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News