default-image

Για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι

Απόψεις
Για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ένα πράγμα είμασταν από την πρώτη στιγμή - και είμαστε ακόμη-βέβαιοι για τον κ. Καμμένο, σε σχέση με την κρίση που έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση, αναφορικά με τον κ. Μουζάλα.

του Δημητρίου Καρατζάνη

Ότι  δεν πρόκειται, σε καμιά περίπτωση, να... αποχωριστεί το υπουργείο Αμυνας. Ο ανθρωπος βλέπεις, έχει αποκτήσει σχέση εξάρτησης με τις παρελάσεις, τις παρατάξεις και τα ''παρουσιάστε αρμ''. Ασε που έχει συνηθίσει πια το ελικόπτερο και δε μπορει να κυκλοφορήσει με άλλο μέσο. Φοβούμαστε μάλιστα, πως όταν έλθει- με το καλό- η ώρα που ο διάδοχος του θα του δείχνει την πόρτα της εξόδου, θα πέσει σε βαριά κατάθλιψη.

Αυτόν τον ''έρωτα'' Καμμένου για το συγκεκριμένο υπουργείο, που ταιριάζει γάντι με το χαρακτήρα του flamboyant υπουργού, τον ''ανίχνευσε'' από πολύ νωρίς ο Τσίπρας. Από τότε ακόμα που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Αποφάσισε συνεπώς να θυσιάσει το υπουργείο αυτό -'' θα το δώσω στον Καμμένο, δυστυχώς'', μας αποκάλυψε η κα Κωνσταντοπούλου πως της εκμυστηρεύτηκε ο Τσίπρας- προκειμένου να έχει εξασφαλισμένες τις ψήφους των ΑΝΕΛ σε οτιδήποτε φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή.

Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί όλη αυτή η φασαρία, τα τελεσίγραφα ''εγώ ή ο Μουζάλας'' κι όλος αυτός ο εθνικιστικός παροξυσμός Καμμένου, που μας θύμισε μέρες του 90;

Δύο είναι οι λόγοι κατά την άποψη μας. Ο ένας για να θυμίσει στον κόσμο των ΑΝΕΛ, που κάθε μέρα απομακρύνεται, πως το κόμμα, παρά τον ευκαιριακό... γάμο με το Σύριζα, μένει πιστό στις εθνικιστικές καταβολές του. Και ο άλλος, για να ''ταρακουνήσει''- νόμιζε- κάπως τον Πρωθυπουργό, που, δεν εκτιμά όσο θα ήθελε τη στήριξη που του παρέχουν οι ΑΝΕΛ.

Υποψιαζόμαστε, πως ούτε η μια ούτε η άλλη στόχευση θα επιτύχει. Οι υποβόσκουσες αντιδράσεις μέσα στον Σύριζα για τις πολιτικές Καμμένου, αλλά και η απομείωση των εκλογικών του ποσοστών, μάλλον καθιστούν τη στόχευση ανέφικτη.

Και πως θα καλύψει τα τελεσίγραφα και τα μεγάλα λόγια ο κ. Καμμένος, αν ο κ Μουζάλας και μετά την προσεχή Τρίτη, εξακολουθήσει να είναι ακόμα υπουργός; είναι ένα ερώτημα.

Με τον ίδιο τρόπο που ''κάλυψε''την παταγώδη διάψευση του όταν έλεγε ''ποτέ μνημόνιο'', ''ποτέ αυξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ''κι ένα σωρό άλλες τέτοιες, ''ηρωικές'' δηλώσεις. Βλέπεις είναι πια απολύτως εξακριβωμένο, ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης των ΣυριζΑΝΕΛ, πως, παρά τον όγκο του, ο κ. Καμμένος συναγωνίζεται επαξίως τον Πρωθυπουργό του στις κυβιστήσεις ή τις κωλοτούμπες επί το λαικότερον.

Ερμή πατρίδα, πως σε καταντήσανε!

''Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ' άρματα, κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια'', λέει ο λαός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News