Απόψεις

ΠΟΤΑΜΙ: Τα βρόντηξαν απογοητευμένοι!

Δεν πρόλαβε να φύγει ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Κρήτη και το Ρέθυμνο, όπου είχε μιλήσει τις προάλλες σε προσυνεδριακή εκδήλωση, και να που ήρθε τοπικό εσωτερικό "χτύπημα". Τετράδα Κρητικών μελών-εθελοντών του Ποταμιού τα... βρόντηξε από το κόμμα, καυτηριάζοντας με μελανά χρώματα και πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς πρόσωπα και καταστάσεις.

Του Μπάμπη Σαββίδη

Οι αποχωρούντες κάνουν λόγο για δραματική αποτυχία του Ποταμιού, για τραγικές νοοτροπίες και λειτουργία του κόμματος, και για γελοίους προσχηματικούς, όπως σημειώνουν καυστικά, χειρισμούς...

«Θεωρούμε πως η απόσταση από τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια μέχρι τη γελοιοποίηση και την απαξίωση είναι πολύ μικρή και σε καμία περίπτωση δε θα επιθυμούσαμε να τη διαβούμε», σημειώνουν χαρακτηριστικά σε ηλεκτρονική επιστολή τους τα 4 τοπικά πρώην, πλέον, μέλη του Ποταμιού και συνεχίζουν σε σκληρό ύφος: «Δε βρίσκουμε κανένα ενδιαφέρον και κανένα νόημα στην ενασχόληση και τη διαρκή ανατροφοδότηση σκέψεων και προτάσεων σχετικών με το Ποτάμι, από τη στιγμή που θεωρούμε πως το κόμμα έχει αναπόδραστα αποτύχει και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επανόδου του στις αρχές που μας έφεραν κοντά του. Μας είναι δε παντελώς αδιάφορα τα όσα ευτράπελα ή μη συμβούν στο επερχόμενο συνέδριο, και τα οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσουν στην ουσιαστική διάλυσή του.

-Επειδή διαπιστώνουμε ότι τα τεκταινόμενα στο Ποτάμι δε συμβαδίζουν με τη λογική της κοινής και συναποφασισμένης πορείας, και την αναιρούν εκ προοιμίου.

-Επειδή το κόμμα πορεύτηκε και πορεύεται παραβιάζοντας τη βασική του ιδρυτική διακήρυξη "για πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν".

-Επειδή δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε κανένα προσχηματικό διάλογο σχετικό με την (προαποφασισμένη) οργανωτική δομή και την (εξακολουθητικά έωλη) πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και/ή για το πόσο ικανός/επαρκής/κατάλληλος (ή όχι) είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, για επικεφαλής.

-Επειδή, πριν και πάνω απ' όλα, θέλουμε να παραμείνουμε στην όχθη της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας, σας ενημερώνουμε πως δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε πλέον ως μέλη ή εθελοντές στο Ποτάμι», καταλήγουν οι αποχωρούντες Νίκος Βαβουράκης, Στυλιανός Βασαλάκης, Μηνάς Βλάσσης και Γιώργος Γριβάκης.

Σχόλια