Απόψεις

Κράτα με να σε κρατώ, να.. γκρεμιστούμε και οι δυο

Είναι γεγονός και δυστυχώς μέρα με τη μέρα αυτό επιδεινώνεται. Όλο το πολιτικό σύστημα είναι στον κόσμο του. Όλοι οι ενεργά και εν δυνάμει εμπλεκόμενοι με την πολιτική σκηνή του ''θεάτρου η Βουλή'', ασχολούνται με τη θεωρία, εναποθέτοντας… τις πράξεις στο λαό.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σε ρόλο δεινού εκτελεστή η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι εκεί μέσα,  να προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα ιδεολογικό υπόβαθρο, προσκείμενο στις επιθυμίες των πολιτών, για να επανέλθουν στον αφρό. Αγρότες, εργάτες,  άνεργοι, δικηγόροι όλοι γραμμένοι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Συν τοις άλλοις, ένας λαός χωρίς πολιτικό επιστέγασμα πλέον, καλείται να στηρίζει συχνά πυκνά με την ψήφο του, αυτό που είναι πλησίον του συμφέροντος του. Μια επιλογή που τελικώς αποδεικνύεται τόσο ασήμαντη, αφού οι δανειστές καταφέρνουν μέσα απο έναν μηδενικό δείκτη ελληνικής κυβερνητικής άμυνας, να κάνουν ότι αυτοί νομίζουν ως ορθό και να θεσπίζουν όποιο νόμο θέλουν, με την δικαιολογία.. ''αυτή είναι η Εφαρμογή ..Ανόητοι».

Το θέμα είναι πάντως ότι ο λαός δυστυχώς κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο αδύναμος. Τι εννοώ; Όλο και κάποια ψίχουλα θα πετάξουν οι ''από πάνω'' και ο Έλληνας να ησυχάσει για λίγο μέχρι να βρουν ευκαιρία να του σκάψουν λίγο το λάκκο όσο αυτός θα τα χαίρεται, νομίζοντας ότι ξαφνικά όλα έφτιαξαν.

Φτάσαμε στο σημείο μεροκαματιάρηδες οικοδόμοι και εργάτες να είναι ευτυχισμένοι που διορίστηκαν στο δημόσιο σε πεντάμηνα απασχόλησης. Ή άλλο πάλι κι αυτό… Παρατηρώ ελεύθερους επαγγελματίες από τη μία να είναι στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες και από την άλλη να τρέχουν να στήνονται σε γκισέδες για μία ευρωπαϊκή "επιδοτησούλα".

Έμ… με τα πυροτεχνήματα συναισθημάτων, παίζοντας με την πείνα και την ανέχεια του λαού, ο κοσμάκης παραμένει άβουλος, χωρίς πολιτική βούληση.. κοινώς,  ζώο προς επιβίωση και εννοείται.. φταίει κι αυτός!

Ο λαός πληρώνεται για να το βουλώνει και δεν είναι ο φόβος που τον κάνει να το βουλώνει.

Και φτάνουμε λοιπόν στο σημείο να πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό το βαθυστόχαστο και καθημερινό ερώτημα και συνάμα παράπονο  του ελληνικού λαού «Ποιος μας πρόδωσε...» . Ε τότε.. τα συμπεράσματα δικά σας...

Σχόλια