default-image

Γ. Τσαμπουράκης: Το θέατρο πρέπει να είναι διδακτικό

Πολιτισμός
Γ. Τσαμπουράκης: Το θέατρο πρέπει να είναι διδακτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για άλλη μια φορά η  Πράξη Τέχνης Ίμερος, διαπραγματεύεται σε μια παιδική παράσταση ένα κοινωνικό θέμα, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα των παιδιών και το θέμα της ιδιοκτησίας», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ένας ίσον κανένας» που ανεβαίνει στο Ηράκλειο, αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 20:00 στο θέατρο Αστόρια , Γιωργής Τσαμπουράκης.

«Νομίζω δεν έχει νόημα σ' αυτές τις εποχές που ζούμε, τις τόσο δύσκολες το θέατρο να μην καταπιάνεται με θέματα κοινωνικά», ανέφερε ο κ.Τσαμπουράκης και πρόσθεσε « το θέατρο πρέπει να παίζει έναν ρόλο πιο ενεργό, ώστε και οι εκπαιδευτικοί να έχουν μετά τη θέαση μιας παράστασης ένα καλό εργαλείο δουλειάς».

Η παράστασης «Ένας ίσον κανένας», σε κείμενο Volker Ludwig, μας δείχνει πως τα παιδιά του σήμερα μεγαλώνουν σ' ένα αφιλόξενο αστικό τοπίο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ιδανικό μέρος για παιχνίδι.

Ωστόσο, οι τέσσερεις φίλοι που πρωταγωνιστούν,  η Τζέλα, η Λέλα, ο Κόρνας και ο Κλεομένης ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα αποτελέσματα αυτής της ένωσης είναι πολύ διδακτικά!

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

8 το βράδυ

Θέατρο Αστόρια

Κόστος εισιτηρίου:

Γενική είσοδος 10 ευρώ, παιδικό, φοιτητικό, ανέργων 6 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News