default-image

Μια δύσκολη χρονιά

Απόψεις
Μια δύσκολη χρονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ευχές είναι πολλές. Από όλους προς όλους. Να 'ναι τα χρόνια πολλά. Και καλά.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Μ' αρέσουν οι ευχές. Και χαίρομαι όταν είμαι αποδέκτης. Και με στεναχωρούν εκείνοι που ούτε τις πράξεις αβρότητας δεν τολμούν.

Αξίζει όμως να καταγράψουμε το τι πραγματικά θα συμβεί.

Κάτι σπουδαία καλό δεν πρόκειται να συμβεί. Η ανεργία δεν πρόκειται να πέσει. Τα νέα παιδιά θα δυσκολευτούν ακόμα πιο πολύ να βρουν εργασία. Και όλοι μας θα πληρώσουμε πιο πολλούς φόρους. Και ας μην ξεχνάμε τους συνταξιούχους. Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο κάτι θα τους αφαιρεθεί. Υπολογίζεται ανάμεσα στο 20% έως 40%.

Το άλλο μεγάλο θέμα; Το προσφυγικό. Ή το μεταναστευτικό; Ή για να 'μαστε πιο ειλικρινείς, το προσφυγικό και λαθρομεταναστευτικό. Γιατί είναι βέβαιο πως στην Ελλάδα δεν έρχονται οι άνθρωποι της Συρίας. Έρχονται και συνάνθρωποί μας που περιμένουν κάποια καλύτερη τύχη. Κυρίως από όλες τις χώρες της βόρειας Αφρικής.

Δυστυχώς παίζουμε. Παρά τις προειδοποιήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και άλλων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Οι Αμερικάνοι έχουν εδώ και χρόνια αποφασίσει να αλλάξουν τα καθεστώτα που έχουν επιβληθεί στον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο. Θεωρούν ότι δεν τους εξυπηρετούν πια οι γνωστοί μας δικτάτορες. Γιατί δεν έχουν λαϊκή βάση.

Αν διαβάζουμε σωστά τον αμερικάνικο Τύπο, πρέπει να καταλήξουμε και σε ένα συμπέρασμα που για μερικούς είναι ακραίο. Θέλουν να διώξουν και τους Σαουδάραβες. Έχουν την εκτίμηση ότι τροφοδοτούν την τρομοκρατία. Και παίζουν δικά τους παιχνίδια.

Και εμείς παίζουμε. Σε όλα τα θέματα. Και στο προσφυγικό και λαθρομεταναστευτικό. Αγνοώντας το πραγματικό γεωπολιτικό παιχνίδι.

Θα 'ναι δύσκολη η καινούργια χρονιά. Σε όλα τα θέματα.

Πάντως εμείς ελπίζουμε. Ότι θα συνεννοηθούμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News